Руският президент Владимир Путин се срещна днес с военния лидер

...
Руският президент Владимир Путин се срещна днес с военния лидер
Коментари Харесай

Путин се срещна с маршал Хафтар в Москва

Руският президент Владимир Путин се срещна през днешния ден с военния водач на Източна Либия Халифа Хафтар, заяви ТАСС, цитирайки пресслужбата на Кремъл.

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков Путин и Хафтар са разискали " ситуацията в Либия и района ", отбелязва " Ройтерс ".

По-рано през днешния ден Либийската национална войска (ЛНА) съобщи, че при визитата си в Москва нейният началник се е срещнал с Путин, както и с съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

По думите на ръководените от Хафтар сили по време на визитата му в Русия са били страните са разговаряли за ситуацията в Либия и са били разисквани " двустранните връзки, методите за тяхното подсилване и развиване, както и въпроси от съвместен интерес ".

Петдесет спасители на съветското министерство на изключителните обстановки са в Либия от 16 септември насам, с цел да оказват помощ за оправянето с следствията от наводненията, провокирани от циклона " Даниел ". В резултат на естественото злополучие броят на починалите надвиши 11 хиляди души, а изчезналите са към 20 хиляди

На 15 септември " Уолстрийт Джърнъл " писа, че Русия се пробва да обезпечи достъп на военните си кораби до либийските пристанища в подтекста на съперничеството със Съединените щати за въздействие в Средиземно море. Според либийски публични лица съветската страна е поискала позволение за достъп до пристанищата в Бенгази или Тобрук, с цел да зарежда с гориво, да ремонтира военни кораби и да попълня ресурси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР