Руският президент Владимир Путин се пошегува, че е обиден“ на

...
Руският президент Владимир Путин се пошегува, че е обиден“ на
Коментари Харесай

Путин обиден“, че не попаднал в кремълския списък“ на САЩ

Руският президент Владимир Путин се пошегува, че е „ афектиран “ на финансовото министерство на Съединени американски щати, че не го е присъединило в листата с представители на страната и бизнеса, които могат да бъдат подложени на наказания, съобщи Агенция Франс Прес.

Обидно, отговори Путин на въпрос пред свои последователи, цитирайки прочут рефрен от известен филм от времето на Съюз на съветските социалистически републики.

Президентът съобщи, че е бил осведомен за US документа, който той назова вражески вредящ на двустранните връзки.

Путин обаче съобщи, че Москва ще се въздържи от ответни ограничения. Очаквахме този лист и няма да скрия, че бяхме подготвени за ответни ограничения, и то съществени, които биха свели нашите връзки напълно до нулата. Но към този момент ще се въздържим от такива крачки, сподели той..

С листата, който министерството на финансите на Съединени американски щати е предоставило на Конгреса, попадат 114 висши политици и служители и 96 олигарси, само че за тях не са планувани наказания.

Включени са министър председателят Дмитрий Медведев, министърът на енергетиката Александър Новак, шефът на " Росатом ", както висшето управление на президентската администрация. Алишер Усманов, Роман Абрамович, Евгений Касперски и Владимир Потанин са измежду най-популярните имена на олигарси в листата.
От Министерството на финансите прецизират, че фигуриращите в " кремълския отчет " не са обект на никакви ограничавания и забрани в Съединени американски щати. Няма наказания против тях, нито заплаха от санкции за американците, които подписват покупко-продажби с тях, в случай че такива ограничавания не са били въведени по-рано, отбелязва ТАСС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР