Руският президент Владимир Путин се е срещнал с лидера на

...
Руският президент Владимир Путин се е срещнал с лидера на
Коментари Харесай

Путин се е срещнал с Пригожин след бунта

Руският президент Владимир Путин се е срещнал с водача на " Вагнер " Евгений Пригожин дни след краткотрайния протест на началника на наемниците и неговата частна войска.

Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи АР. По думите му, тричасовата намира се е състояла на 29 юни и в нея са взели участие и командири от военната компания, учредена от Пригожин.

Песков съобщи, че по време на срещата на 29 юни Путин е предложил " оценка " на дейностите на „ Вагнер “ на бойното поле в Украйна и " на събитията от 24 юни " . Президентът също по този начин " изслушал обясненията на командирите и им предложил разновидности за по-нататъшна работа и по-нататъшно потребление в бойни дейности ", съобщи представителят на Кремъл.
" Самите командири показаха своята версия за случилото се. Те подчертаха, че са правилни поддръжници и бойци на президента и главнокомандващия , а също по този начин обявиха, че са подготвени да продължат да се борят за родината си ", сподели Песков.

АР напомня, че наемниците на „ Вагнер “ са се сражавали дружно с съветските войски в Украйна. Пригожин има дълготраен спор с висшето военно управление на Русия, който на 24 юни приключи с въоръжен протест, при който той поведе бойците си към Русия. Пригожин приключи протеста, откакто е реализирано съглашение за изгнанието му в Беларус.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР