Руският президент Владимир Путин се е позиционирал като водач на

...
Руският президент Владимир Путин се е позиционирал като водач на
Коментари Харесай

Хилари Клинтън: Путин води ксенофобско движение с цел да навреди на САЩ

Руският президент Владимир Путин се е позиционирал като лидер на ксенофобско придвижване, което желае да отслаби обичайните съюзи на Съединени американски щати и да подкопае демокрацията, съобщи някогашният претендент за президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън, представена от Ройтерс.

 Хилари Клинтън Хилари Клинтън © Българска телеграфна агенция
Според някогашния държавен секретар на Съединени американски щати съветската интервенция в президентските избори от 2016 година, които Клинтън изгуби от Доналд Тръмп, са " явна и непосредствена заплаха за западната народна власт ".

Специалният прокурор Робърт Мълър проверява изказванията за интервенция на Русия в изборите от 2016 година. Москва отхвърля изказванията на американски разследващи служби, че се е намесила в изборите, а Тръмп отхвърля съглашателство с Русия.

" Владимир Путин е заел позиция на лидер на властническо, бяло супремасистко и ксенофобско придвижване, което желае да разбие Европейски Съюз, да отслаби обичайните съюзи на Съединени американски щати и да подкопае демокрацията ", сподели Клинтън в лекция в Тринити колидж в Дъблин, където стана лекар хонорис идея.

" Виждаме по какъв начин това властническо придвижване извира от Кремъл и доближава до Европа и оттатък нея. То одързостява десни националисти, сепаратисти, расисти и даже неонацисти. Живеем във време, когато главните права, гражданските добродетели, даже обстоятелствата и разсъдъкът са атакувани като в никакъв случай до момента ", сподели Клинтън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР