Руският президент Владимир Путин разреши отново редовните руски полети до

...
Руският президент Владимир Путин разреши отново редовните руски полети до
Коментари Харесай

Русия възстановява полетите до Египет

Руският президент Владимир Путин позволи още веднъж постоянните съветски полети до Кайро. Те бяха прекъснати през октомври 2015 година, когато ислямисти взривиха полет на " Метроджет ", пътуващ от курорта Шарм ел Шейх към Русия. Всички 224 души на борда починаха.

Разрешението за обновяване на полетите е в действие от 2 януари, въпреки да няма съответен период по кое време това ще се случи на процедура.

Източници на " Ройтерс " от Египет настояват, че въздушният превоз сред Кайро и Русия ще бъде възобновен през февруари. През април ще стартират договаряния за полети до Шарм ел Шейх и Хургада.

До прекратяването на полетите през 2015 година Египет бе най-популярното зимно направление в съветския туризъм с пиков интервал октомври-ноември. През 2014 година там почиваха 3.1 млн. руснаци, а за първите 11 месеца на 2015 година - 2.4 млн. души.
Внезапното отпадане на Египет от съветския туристически пазар стана поради атентата на 31 октомври 2015 година, с който високо в небето над Синайския полуостров бе взривен със заложена от ислямски терористи бомба на борда пътнически аероплан. Загинаха всичките 217 туристи, прибиращи се от курорта Шарм ел шейх, и 7-членния екипаж - най-голямата сходна покруса в историята на гражданската авиация на Русия.

Разследването сподели, че взривното устройство е сложено в A321 от чиновник на летището и в отговор Русия - само че също по този начин Англия и други страни - желаеха усилване на защитата и цялостна проверка на протоколите за защита и сигурност.

Затварянето на Египет за съветски туристи съответства с шоковото закриване и достъпа до Турция като ответна мярка на Москва за свалянето на съветски военен аероплан на границата със Сирия. Турският пазар бе вторият по значение за Русия и възобновяване на пътуванията там стартира едвам преди няколко месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР