Руският президент Владимир Путин разпореди неработните дни заради коронавируса в

...
Руският президент Владимир Путин разпореди неработните дни заради коронавируса в
Коментари Харесай

Путин удължи неработната седмица на Русия до края на април

Руският президент Владимир Путин разпореди неработните дни поради ковид в Руската федерация да бъдат продължени до края на април, като категорично акцентира, че хората ще продължат да получават заплатите си, съобщи ТАСС. "

„ Пикът на епидемията в света още не е минал, в това число и в нашата страна. Във връзка с това, взех решение за удължение на режима на неработните дни до края на месеца, т.е. до 30 април, в това число “, сподели президентът в послание към жителите.Разбира се, при положително развиване на обстановката, този период може да се поправя ", разясни той.

Здравето и отбраната на жителите, запазването на работните места и приходите, остават наши основни цели, акцентира съветският президент. Той предизвести нацията, че евентуално ще се наложи тук-там да бъдат въведени по-сериозни ограничавания и по тази причина на локалните управляващи ще бъдат дадени спомагателни компетенции.

На 25 март Путин прикани руснаците да останат вкъщи и разгласи седмица от 30 март до 5 април за неработна в цялата страна.

Според последните данни в Русия са регистрирани 3548 случая на коронавирусна зараза. От тях са умряли 30 души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР