Руският президент Владимир Путин разкритикува днес Съединените щати и техните

...
Руският президент Владимир Путин разкритикува днес Съединените щати и техните
Коментари Харесай

Путин разкритикува хаотичното изтегляне на САЩ

Руският президент Владимир Путин разкритикува през днешния ден Съединените щати и техните съдружници за, съгласно него, безредното им евакуиране от Афганистан, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че обстановката в централноазиатската страна съставлява евентуална заплаха за Русия и нейните съдружници в района. Терористи и разнообразни групировки, намерили леговище в Афганистан, може да се възползват от хаоса след изтеглянето на западните сили, с цел да дестабилизират прилежащите някогашни руски републики, предизвести съветският президент на конгрес на ръководещата в страната партия " Единна Русия " преди парламентарните избори другия месец.

В същото време Путин акцентира, че Русия си е извлякла поуките от траялата 10 години военна интервенция на Съветския съюз в Афганистан и ще стои настрани от там. " Нямаме никакво желание да се месим в афганистанските вътрешни работи, камо ли да въвлечем нашите въоръжени сили в един спор (на принципа) всеки против всеки ", даде да се разбере той.

Путин загатна като други закани, които може да дойдат от Афганистан за Русия, възможното увеличение на наркотрафика и на миграционния поток. Съветската войска се изтегли от централноазиатската страна през 1989 година През последните години Русия се завърна дипломатически в Афганистан, като откри контакти с талибаните и други от враждуващите локални фракции, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР