Руският президент Владимир Путин разговаря снощи по телефона с лидерите

...
Руският президент Владимир Путин разговаря снощи по телефона с лидерите
Коментари Харесай

Путин говори за пръв път с лидерите на сепаратистите в Донбас

Руският президент Владимир Путин беседва нощес по телефона с водачите на проруските сепаратисти в Източна Украйна за пръв път след експлоадирането на спора и загатна за възможна замяна на пандизчии с Киев, съобщи Франс прес.

В диалога участваха ръководителите на така наречен национални републики, провъзгласени от бунтовниците в Донецк и Луганск - Александър Захарченко и Игор Плотницки. Той се състоя по молба на украинския политик Виктор Медведчук, един от договарящите с бунтовниците от страна на Киев, който е непосредствен до съветския президент.

Медведчук бе помолил Путин да отбрани пред сепаратистките водачи концепцията за замяна на пандизчии с киевските управляващи по формулата "всички против всички ".

Отцепническите водачи "подкрепиха самодейността с уточнението, че по въпроса би трябвало още да се работи с представители на Украйна ", се споделя в официално съобщение на Кремъл.

По думите на Медведчук Киев е подготвен да върне на бунтовниците 306 души и се надява сепаратистките управляващи в подмяна да освободят 74 военнослужещи и прокиевски деятели.
Според Медведчук, представен от ТАСС, това "би могло да стане преди новогодишните и коледните празници ".

Последната замяна на пандизчии сред страните в спора датира от септември 2016 година, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР