Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с френския си

...
Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с френския си
Коментари Харесай

Путин обсъди с Макрон ситуацията в Донбас

Руският президент Владимир Путин беседва по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон, оповестява пресслужбата на Кремъл.

Разговорът се организира по самодейност на френската страна.

„ В продължение на полемиките по време на неотдавнашното посещаване на президента на Франция в Москва и постоянни телефонни контакти се организира обширен продан на отзиви по отношение на обстановката към Украйна, както и за създаването на дълготрайни правни гаранции за сигурността. на Руската федерация “, се споделя в известието.

По-специално, страните показаха угриженост за внезапното утежняване на обстановката в Донбас. В същото време Путин означи, че повода за обострянето са провокациите на украинските сили за сигурност и обърна внимание на „ страните от НАТО, които напомпват Украйна с съвременни оръжия и муниции “, което тласка Киев към военно решение на казуса с Донбас..

Руският водач също по този начин акцентира, че управляващите в Киев единствено имитират преговорния развой и настойчиво отхвърлят да извършват Минските съглашения.

Като се има поради тежестта на настоящото положение на нещата, президентите счетоха за оправдано да се ускори търсенето на решения посредством дипломатически средства посредством външните министерства и политически съветници на водачите на страните, участващи в Нормандския формат “, допълват от пресслужбата.

Освен това Путин повтори нуждата Съединени американски щати и техните сътрудници от НАТО да одобряват съществено настояванията на Русия за гаранции за сигурност и да им отговорят съответно и всъщност.

През последните дни обстановката в Донбас съществено ескалира - Киев пренебрегва всички реализирани по-рано съглашения, концентрира по-голямата част от армията на линията на прикосновение с ДНР и ЛНР и постоянно обстрелва милициите, в това число с потреблението на неразрешени за потребление в района военни средства. Поради опасността от навлизане от Украйна, самопровъзгласилите се републики започнаха да изтеглят дами, деца и възрастни хора в Ростовска област, а също по този начин оповестиха обща готовност.

Конфликтът в Източна Украйна продължава осем години, като през това време, по данни на Организация на обединените нации, повече от 13 000 души са станали негови жертви, а още към 44 000 са ранени. Деескалацията се разисква на среща на контактната група в беларуската столица. За основа са взети споразуменията от Минск, които плануват конституционна промяна, преустановяване на огъня и евакуиране на тежките въоръжения от линията на прикосновение.

Напрежението в Донбас се подклажда от Съединени американски щати и други страни от НАТО, които вкарват оръжие в Украйна и изпращат там военни инструктори. Москва неведнъж призоваваше за прекъсване на доставките на оръжие, защото това може да предизвика Киев към военни случки.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР