Руският президент Владимир Путин ръководителя на Федералната служба за изпъление

...
Руският президент Владимир Путин ръководителя на Федералната служба за изпъление
Коментари Харесай

Путин уволни шефа на затворите след клипове с изтезания в болница

Руският президент Владимир Путин ръководителя на Федералната работа за изпъление на наказванията (ФСИН) отговаряща за пандизите, откакто предишния месец правозащитници разгласиха видеоклипове с изтезания в ръководените от организацията обекти.

Според друго на уеб страницата на Кремъл Аркадий Гостев, който бе заместник-министър на вътрешните работи, е новият началник на ФСИН.

Досегашният, Александър Калашников, е на поста от 2019 година, измежду десетилетен опит в структурите за сигурност както на Русия, по този начин и, преди този момент, на Съветския съюз.

В нито едно от двете известия не се показват точните аргументи за уволнението на Калашников, само че неизвестен източник на приказва точно за връзка с информацията за изтезания в Саратовската регионална туберкулозна болница на ФСИН, популяризирано от правозащитния план.

Записите

След отзвука от записите се стигна и до наказателни каузи против чиновници на ФСИН, а ръководителят на саратовското ръководство подаде оставка. Най-малко 18 души от ФСИН, измежду тях управлението на болничното заведение, бяха уволнени. " Получилите необятен публичен отзив произшествия, свъразни с изтезания в колониите и СИЗО (следствените изолатори - бел. ред.) на Саратовска област и други райони станаха съществена причина за оставката на Калашников, " споделя събеседникът на " Интерфакс ". През октомври Владимир Осечкин, създател на правозащитния план, разгласи, че организацията е получила и изнесла от Русия над 1000 записа от ФСИН, които удостоверяват систематичния темперамент на мъченията в най-малко 3 области (Иркутска, Владимирска и Саратовска). Макар дейностите му - и оповестената част от записите - да породиха реакция и в съветския парламент, управляващите оповестиха Осечкин за търсене.

За малко бе разгласен за търсене и Сергей Савельов - админа на камерите в туберкулозната болница на ФСИН, предал видеорхива и избягал във Франция (където изиска убежище), само че делото бе прекъснато.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР