Руският президент Владимир Путин проведе заседание на Съвета за сигурност

...
Руският президент Владимир Путин проведе заседание на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Путин очерта основните задачи на руската отбрана

Руският президент Владимир Путин организира съвещание на Съвета за сигурност на тематика „ пътищата и вероятностите на съветската военна организация “ до 2030 година
Държавният глава инструктирал следващата година да стартира основаването на стратегия за държавно въоръжение до 2033 година
" И надлежно програмата за развиване на военнопромишления комплекс. Основната задача на новия интервал е построяването на качествени и количествени характерности на оръжия и техника ", подчертал президентът.
Той обяснил, че става дума за модерни мостри на високоточни оръжия и средства за аерокосмическа защита, дейното потребление на технологиите за изкуствен интелект.
Путин отбелязал, че е належащо да се разшири обсега на разследващи и ударни дронове, роботи, лазерни и хиперзвукови системи при основаване на високоточни оръжия, както и роботизирани системи за осъществяване на разнообразни задания.
" Нашата задача за идващото десетилетие е да продължим линията за усилване на развиването на военния, техническия и кадровия капацитет на военната организация на страната ", споделил президентът.
Той подчертал, че не би трябвало да има провали при индексирането на паричната надбавка на военнослужещите. Престижът на военната работа би трябвало да се усили, това е директно обвързвано с укрепването на системата на обществените гаранции, добави Путин.
Руският президент подчертал, че светът е изправен пред съществени провокации и закани, има доста фактори на неустановеност и конкуренцията се ускорява.
" Водещите страни интензивно усъвършенстват нападателните оръжия. Ще прибавя, че по този начин нареченият ракетно-ядрен клуб в действителност, и всички знаете това, е запълнен с нови членове ", сподели Путин.
Той добави, че " военната инфраструктура на НАТО също наближава към границите на Русия ", както и опитите за милитаризация на галактическото пространство.
Делът на актуалното оръжие в съветската войска е над 68%, до момента в който доста оръжейни системи са без конкуренция в света, декларирал още съветският президент.
" Позволете ми да загатна съответно сполучливото осъществяване на държавната стратегия за въоръжение, която разрешава прекосяването към техническото въоръжение на военната организация ", сподели Путин.
„ Делът на актуалното въоръжение и техника на армията и военноморските сили към този момент е достигнал над 68 %, до момента в който някои оръжейни системи са надминали непознатите модели в вероятност с доста години напред “, декларирал съветският водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР