Руският президент Владимир Путин призова за безпрепятствен достъп на хуманитарна

...
Руският президент Владимир Путин призова за безпрепятствен достъп на хуманитарна
Коментари Харесай

Путин и Лула да Силва загрижени за провала на хуманитарна помощ за Газа

Руският президент Владимир Путин прикани за " безконтролен достъп " на филантропична помощ за Газа в телефонен диалог с бразилския си сътрудник Луис Инасио Лула да Силва, оповестиха от Кремъл.

Двамата водачи „ показаха сериозна угриженост по отношение на възходящия брой цивилни жертви и подчертаха фундаменталното значение на бързото преустановяване на огъня, евакуацията на непознати жители от линията Газа и обезпечаването на безконтролен достъп към анклава за филантропична помощ “, съобщавата съветските държавни медии.

Организация на обединените нации пресмята, че Газа се нуждае от към 100 камиона с филантропична помощ дневно, с цел да посрещне потребностите на своето население от 2,4 милиона души, съвсем половината от които са разселени от израелските бомбардировки в отговор на офанзивата на " Хамас " на 7 октомври.

Около дузина камиони с филантропична помощ - третият ескорт за три дни - дойдоха в Газа през днешния ден през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах с Египет.

Съединените щати дадоха обещание да обезпечат " продължаващ поток " от филантропични доставки в Газа, където Израел спря множеството източници на чиста вода, както и доставките на храна, електрическа енергия и гориво.

Путин и Лула също разискаха " незабавни и ефикасни " ограничения, които биха могли да бъдат въведени в Организация на обединените нации. Бразилия е ротационен ръководител на Съвета за сигурност този месец. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР