Руският президент Владимир Путин призова цивилните в окупираната украинска област

...
Руският президент Владимир Путин призова цивилните в окупираната украинска област
Коментари Харесай

Путин отчете 318 000 мобилизирани, зове за извеждане на цивилните от Херсон

Руският президент Владимир Путин прикани цивилните в окупираната украинска област Херсон да бъдат евакуирани, оповестяват съветските медии.

" Хората, които живеят в Херсон би трябвало да бъдат изведени от зоната на най-опасните дейности, тъй като цивилните не трябва да страдат, " съобщи Путин на среща с юношески и доброволчески организации във връзка Деня на националното единение. Руският водач постави цветя на паметника на Минин и Пожарски в Москва.

Президентът регистрира също по този начин, че 318 хиляди души са били мобилизирани. Според указа му от 21 септември мобилизацията трябваше да обхване 300 хиляди резервисти. Хилядите над тази численост са доброволци, изясни президентът на РФ.

49 000 от мобилизираните към този момент извършват бойни задания, останалите още се приготвят на полигони в цялата страна.

Мариупол е прочут и античен съветски град, посочи още Владимир Путин.

" Там Петър I е основал първата си военна флотилия и е удържал първите си победи, по-късно Суворов там е започвал своите степни походи, а Екатерина II е устройвала тези земи ", посочи Путин и означи, че към този момент са почнали разискването на възобновяване на Донбас и Мариупол. Той съобщи, че е належащо да бъдат възобновени жилища, детски градини, библиотеки и музеи, както и доста други обществени и инфраструкурни обекти.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР