Руският президент Владимир Путин призова министерството на здравеопазването да бъде

Руският президент Владимир Путин призова министерството на здравеопазването да бъде ...

Путин заръча подготовка за втора вълна̀ на коронавируса.


Руският президент Владимир Путин призова министерството на здравеопазването да бъде готово да втора вълна на заразата от коронавирус през октомври-ноември. На съвещание за санитарно-епидемиологичната обстановка в страната държавният глава заяви:

"Искам да обърна внимение на колегите, и преди всичко на министъра на здравеопазването Михаил Албертович Мурашко, на това, че е необходимо да се подготвим, но и постепенно да излизаме от режима на ограничения, в който ние сега в значителна степен живеем. Трябва да мислим и за онова, което говорят специалистите - че може да има и друга вълна през есента - в края на октомври, или през ноември", каза Путин, цитиран от ТАСС, и призова всички да са готови за такова развитие на ситуацията.

По-рано днес ТАСС направи допитване до експерти, които заявиха, че началото на втората вълна на коронавируса в Русия може да е, след като пикът ѝ премине в повечето други страни.

Путин заръча също така на здравното министерство да анализира колко специални легла за лечение на болни от коронавирус са необходими на болниците в страната. Той добави, че към момента са "задействани" 165 291 такива легла, което е 66% от капацитета на болниците в Русия.

Източник: segabg.com