Руският президент Владимир Путин призова към помирение с противниците на

...
Руският президент Владимир Путин призова към помирение с противниците на
Коментари Харесай

Владимир Путин призова към помирение противниците на проекта за православна катедрала

Руският президент Владимир Путин прикани към помиряване с съперниците на градежа на православна катедрала в уралския град Екатеринбург - план, провокирал митинги, при които се стигна до конфликти и доста хора бяха задържани, съобщи Българска телеграфна агенция.

От началото на седмицата хиляди стачкуващи стачкуват всекидневно на обекта за планувания градеж на православната катедрала в парк в центъра на Екатеринбург, чието население е 1,4 милион души.

"Ако живеещите там хора са срещу, това мнение би трябвало да се вземе поради. Една катедрала би трябвало да сплотява хората, а не да ги разединява ", съобщи Путин в Сочи.

Руският президент предложи да се провежда допитване измежду локалните поданици, след което "малцинството ще би трябвало да се подчини на болшинството ".

"Мнението и ползите на това малцинство обаче също би трябвало да се вземат под внимание ", добави Путин.

През последните години в Русия се е стигало до напрежение поради планове за нови църкви или прекачване на здания на авторитетната Руска православна черква, която пък декларира, че са нужни нови църкви след разрушаването на доста храмове по руско време, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР