Руският президент Владимир Путин пристигна в ЮАР за среща на

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в ЮАР за среща на
Коментари Харесай

Владимир Путин пристигна в ЮАР за среща на лидерите на страните от БРИКС

Руският президент Владимир Путин дойде в ЮАР за среща на водачите на страните от БРИКС, оповестява “Комсомолская истина “цитирана от Фокус.

Преди пет години Владимир Путин отлетя в Южна Африка за срещата на върха на БРИКС, а единствено ръководителят на Китай Си Дзинпин е към момента измежду петте водачи в четвъртък на масата за договаряния с него. Президентите на Бразилия и Южна Африка и министър председателят на Индия през последните пет години бяха сменени, а в някои страни даже със скандал.

Настоящата среща на върха на БРИКС може да се преглежда като един тип реакция на последните конгреси на НАТО, Европейски Съюз и Г-7. Според икономическия капацитет и популацията, петимата от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка не са по-ниско от своите " съперници ". Това им разрешава да имат собствен личен различен взор върху международния дневен ред.

Не инцидентно една от тематиките на сегашния конгрес ще бъдат комерсиалните войни сред Съединени американски щати и Китай и опасността от наказания против Русия. Въпросите за икономическото съдействие на петте, битката против тероризма и работата с Африка ще бъдат разисквани, защото срещата на високо ниво се организира в Африка. Една от срещите ще се организира под надслова " БРИКС в Африка: Сътрудничество с разрастващите се страни за реализиране на приобщаващ напредък в ерата на четвъртата индустриална гражданска война ".

В четвъртък Владимир Путин ще организира срещи с президентите на Южна Африка, Аржентина, Ангола, Турция, Замбия и ще приключи деня с вечеря със остарелия си другар Си Дзинпин. В петък участниците в БРИКС ще се срещнат с водачи на африкански страни, а Владимир Путин ще даде конференция на съветски публицисти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР