Руският президент Владимир Путин пристигна в понеделникна посещение в Беларус,

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в понеделникна посещение в Беларус,
Коментари Харесай

Путин на среща в Минск: Ще притисне ли Беларус за влизане в украинския конфликт?

Руският президент Владимир Путин дойде в понеделникна посещаване в Беларус, с цел да се срещне с министри и президента на странатаАлександър Лукашенко.

Видеокадри в обществените мрежи показвапристигането на Путин в Минск, което е първо от 2019 година насам.

По първична информация двамата държавни глави ще обсъдят стратегическото партньорство сред двете страни, които образуват съюзна страна, както и районни и интернационалните въпроси.

Украйна с опасения за визитата

Визитата на Путин породиопасения в Киев, че съветският водач има намерение да окаже напън върху Минск да се причисли към нова наземна атака против Украйна.

По-раноруският външен министър Сергей Лавров и министърът на защитата Сергей Шойгу отлетяха също за Беларус, като там разговаряхас новия си сътрудник Сергей Алейник за обстановката във войната против Украйна, пишевъншното министерство в Москва.Става дума и за това по какъв начин Русия и Беларус могат да се защитят от политически напън от наказания от други страни.

В формалното изказване на беларуското външно министерство за срещата сред Лавров и Алейник се загатват глобите, само че не се загатва Украйна.Алейник пое министерския пост от Владимир Макей, който умря ненадейно през ноември.

Кремълотрича слуховете за влизаневъв войната

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли догатките, че президентът Владимир Путин е на посещаване в Беларус, с цел да окаже напън върху Минск за активизиране на ролята му в спора в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Отнасяме се към това като към безусловно глупави и безоснователни измислици “, съобщи Песков пред публицисти.

Той посочи, че Минск е водещ съдружник и сътрудник на Москва. " Именно с Беларус имаме максимален прогрес в процеса на интеграция на двустранните връзки. Ето за какво никой никого не принуждава, всички подхващат дейности, който в най-голяма степен подхождат на ползите на народите ни и на съюзната ни страна “, добави представителят на Кремъл.

Беларуспредоставя на Русия военни бази

Руски бойци ще вземат участие в тактически учения в Беларус, съобщи организация " Интерфакс ", която цитира съветското министерство на защитата. На фона на нападателната война на Русия против Украйна, двете някогашни руски републики доста разшириха военното си съдействие.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР