Руският президент Владимир Путин пристигна в Пекин. Това е първото

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в Пекин. Това е първото
Коментари Харесай

Русия и Китай с общ призив за прекратяване на разширяването на НАТО

Руският президент Владимир Путин дойде в Пекин. Това е първото посещаване на съветския водач в Китай от началото на пандемията от ковид, предава БГНЕС.

По време на двустранните договаряния Путин съобщи на китайския си сътрудник Си Цзинпин, че Русия е подготвила ново съглашение за доставяне на Китай с 10 милиарда кубически метра природен газ от Далечния изток. Путин сподели също, че съветският петролен бизнес има " нови решения " за доставките на въглеводороди за Китай.

По време на срещата си с президента Си, преди откриването на Зимните Олимпийски игри в Пекин, Путин приветства околните връзки сред Русия и Китай. Връзките на Москва с Пекин са от " невиждан темперамент и образец за почтени връзки ", сподели Путин.

Тази вечер съветският водач ще участва на формалната гала по откриването на XXIV зимни олимпийски игри (днес от 14:00 ч. българско време).

" Русия и Китай играят значима стабилизираща роля в актуалната интернационална конюнктура ". Това се показва в публикация на съветския президент Владимир Путин под заглавие „ Русия и Китай: стратегическо партньорство, насочено към бъдещето “ за Синхуа, оповестена ден преди визитата му.

Путин отбелязва, че предходната година комерсиалният оборот сред Русия и Китай е надхвърлил 140 милиарда $. Както и че двете страни решително вървят към поставената цел от 200 милиарда $ годишно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР