Руският президент Владимир Путин пристигна в Китай, където утре и

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в Китай, където утре и
Коментари Харесай

Путин пристигна в Китай, който представя проекта за новия път на коприната

Руският президент Владимир Путин дойде в Китай, където на следващия ден и вдругиден ще взе участие в интернационалния конгрес " Един пояс - веднъж ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Той кацна със аероплан в Пекин от Владивосток, където се срещна със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Работната стратегия на визитата на Путин в Китай стартира на следващия ден. Той ще направи изказване с китайския президент Си Цзинпин на церемонията по откриването на форума в националния конгресен център в Пекин и ще организира двустранни срещи с водачи на други страни, измежду които Азербайджан, Сърбия, Египет и Кипър, а също с външния министър на Мианма. За същия ден има планувана двустранна среща сред Путин и Си.

Вдругиден са планувани три работни съвещания на форума. Руският президент се чака да приказва на едно от тях.

Всъщност Китай събра в Пекин международни водачи, с цел да показа достиженията на Новия път на коприната, напомня Българска национална телевизия. Инициативата " Един пояс, веднъж " стартира преди 5 години по самодейност на Си Дзинпин. Проектът планува създаване на транспортни връзки по суша, въздух и вода, които да улеснят превозването на артикули.

Преди седмици Италия се причисли към грандиозния план и стана първата страна от Г-7, която взе участие в " Един пояс, веднъж ". Затова в този момент италианският президент също ще бъде на форума в Пекин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР