Руският президент Владимир Путин пристигна в Елисейския дворец за участие

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в Елисейския дворец за участие
Коментари Харесай

Путин пристигна последен за срещата на върха в Париж

Руският президент Владимир Путин дойде в Елисейския замък за присъединяване в срещата на върха на " нормандската четворка " (Русия, Франция, Германия, Украйна) за споразумяване на рецесията в Източна Украйна, съобщи ТАСС.

На входа във вътрешния двор на резиденцията той бе посрещнат от домакина на 4-странния конгрес - президента на Франция Еманюел Макрон. Другите участници - немската канцлерка Ангела Меркел и президентът на Украйна Володимир Зеленски, дойдоха няколко минути по-рано, предава Българска телеграфна агенция.

Освен договарянията в нормандски формат, в Париж ще състоят и серия от паралелни двустранни диалози сред водачите. До началото на 4-странната среща, съветският президент има планувани обособени срещи с Меркел, а след това и с Макрон. Зеленски също ще се срещне поотделно с двамата западноевропейски водачи. След приключването на договарянията на четворката се чака и двустранна среща на президентите на Русия и Украйна Путин и Зеленски и това ще бъде първият им персонален контакт.

" Нормандският формат " за договаряния по рецесията в Донбас съществува от юни 2014 година. За финален път четиримата водачи се срещнаха през октомври 2016 година, след което се стигна до застой в осъществяването на Минските съглашения. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР