Руският президент Владимир Путин пристигна със закъснение за срещата си

...
Руският президент Владимир Путин пристигна със закъснение за срещата си
Коментари Харесай

Тръмп и Путин на четири очи

Руският президент Владимир Путин дойде със забавяне за срещата си с американския президент Доналд Тръмп в Хелзинки, съобщи АР.

Самолетът на Путин кацна във финландската столица към 13 ч. локално време (10 ч. по Гринуич), с половин час по-късно от плануваното, което измести за по-късно началото на срещата му с Тръмп.

Това беше следващият случай, в който съветският президент прояви прословутата си неправилност. В предишното той е закъснявал за доста срещи, в това число с английската кралица Елизабет Втора и папа Франциск.

През 2014 година Путин закъсня с няколко часа за среща с немския канцлер Ангела Меркел, откакто визитата му преди този момент в Сърбия продължи по-дълго от нормалното.





Закъсненията му, които постоянно са считани за тактичност за изваждане от равновесие на неговите събеседници, наподобява са по-скоро персонална линия, в сравнение с добре пресметната тактика.

Разговорите сред Путин и Тръмп към този момент започнаха. Руският президент беше посрещнат от финландския президент Саули Нинистьо и брачната половинка му Йени Хаукио.

Путин дойде в президентския замък напряко от летището. Той е придружаван от външния министър Сергей Лавров и помощника си Юрий Ушаков.

Тръмп, който е в Хелзинки от през вчерашния ден, потегли от хотел "Хилтън " и се насочи към президентския замък за срещата с Путин.



Американският президент трябваше да тръгне от хотела в 12,40 ч. локално време, само че поради по-късното идване на съветския президент във финландската столица това стана чак в 13,37 ч.

Тръмп пристигна на мястото на срещата с към 20 минути след Путин. Той е придружаван от съветника си по националната сигурност Джон Болтън, държавния секретар Майк Помпео и представителя на Белия дом Сара Сандърс.

Путин за първи път употребява в чужбина новата съветска лимузина "Аурус ". Автомобилът беше докаран пред стълбата на самолета, с който той дойде в Хелзинки.



Путин за първи път употребява лимузината при встъпването си в служба през май, само че до момента не я беше употребявал отвън Русия. Докарването й в Хелзинки може да е проява на съветска горделивост, като опълчване на фамозната лимузина на американския президент, наричана Звяра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР