Руският президент Владимир Путин пристигна днес на посещение в Унгария

...
Руският президент Владимир Путин пристигна днес на посещение в Унгария
Коментари Харесай

Путин е на посещение в Унгария, за да засили тесните връзки между двете държави

Руският президент Владимир Путин дойде през днешния ден на посещаване в Унгария с желанието да ускори тесните връзки на Русия с тази страна, която е член на Европейския съюз и НАТО, съобщи ДПА.

Унгария е една от дребното страни от Европейски Съюз, запазили близки връзки с Москва след анексията на Крим през 2014 година, довела до утежняване на връзките на Русия със Запада.

Малко преди идването на съветския президент унгарският министър на външните работи Петер Сиярто приказва на бизнес конгрес в Будапеща и разказа страната си като мост в съдействието сред Изтока и Запада, съобщи Българска телеграфна агенция.

Унгария, която членува и в НАТО, има различия с Киев по въпроси, свързани с унгарското малцинство в Западна Украйна, като правото на двойно поданство, отбелязва ДПА.

Предвидено е Путин да се срещне с унгарския министър председател Виктор Орбан, с който поддържат близки връзки. Очаква се двамата водачи да обсъдят въпроси от сферата на комерсиалните връзки, по-специално доставките на съветски природен газ за Унгария.

Посещението на унгарския външен министър в Москва преди две седмици бе фокусирано точно върху доставките на съветски газ за Унгария, напомня ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР