Руският президент Владимир Путин пристигна днес на необявено предварително посещение

...
Руският президент Владимир Путин пристигна днес на необявено предварително посещение
Коментари Харесай

Путин е на изненадваща визита в Сирия

 Руският президент Владимир Путин дойде през днешния ден на необявено авансово посещаване в Сирия, където се срещна със своя сирийски сътрудник Башар ал Асад, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, като се позоваха на сирийски държавни медии и Кремъл.

От летището на Дамаск Путин отпътувал за командния пункт на съветските въоръжени сили в Сирия, където се срещнал с Асад. Двамата изслушали военни отчети за обстановката в разнообразни сирийски райони, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

След това са се състояли двустранни договаряния сред съветска и сирийска делегация. Руският президент отбелязал големия път, извървяван към възобновяване на сирийската държавност и териториалната целокупност на страната.

Това е второто посещаване на Путин в Сирия, където съветската войска е основен съдружник на държавните сили от 2015 година При първата си аудиенция, през декември 2017 година, той разгласи, че съветският боен контингент в Сирия е извършил своята задача, напомнят организациите.

АП отбелязва, че днешното посещаване става на фона на засиленото напрежение сред Иран, различен основен съдружник на Асад, и Съединените щати след убийството на иранския военачалник Касем Солеймани при американски въздушен удар в Ирак в петък. Вашингтон и Техеран имат свои сили в Сирия, което прави страната евентуална сцена на конфликт сред тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР