Руският президент Владимир Путин пристига днес в Истанбул по покана

...
Руският президент Владимир Путин пристига днес в Истанбул по покана
Коментари Харесай

Путин и Ердоган ще се срещнат в Истанбул

Руският президент Владимир Путин идва през днешния ден в Истанбул по покана на турския държавен глава Реджеп Ердоган, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата водачи ще вземат участие в церемонията по полагане на турска територия на оборудванията от направлението по суша на газопровода " Турски поток " след завършването на работите по морския сектор. Планирано е преди този момент в Истанбул Ердоган и Путин да обсъдят двустранните връзки, обстановката в Сирия и Близкия изток, както и доставката на съветските ракети С-400.

Газопроводът " Турски поток ", който Владимир Путин преди няколко години предложи на Турция след отхвърли на България да взе участие в строителството, включва две обособени линии с потенциал по 15 милиарда и 750 млн. куб. метра газ. Едната линия ще задоволява потреблението на турския пазар, а другата ще бъде предопределена за потреблението на европейските клиенти.

Според експерти, Атина доста интензивно лобира втората линия да минава през Гърция и да стига до Италия. Има обаче и вид тръбата да минава през България и да стига до Сърбия.

Строителството на втората линия на суша се планува да стартира следващата година.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР