Руският президент Владимир Путин прикани висшите чиновници в страната по-бързо

...
Руският президент Владимир Путин прикани висшите чиновници в страната по-бързо
Коментари Харесай

Путин бие тревога - осигуряват ли се достатъчно бързо легла за болни от COVID-19 в руската провинция?

Руският президент Владимир Путин прикани висшите служители в страната по-бързо да се приготвят за увеличение на случаите на инфектирани с ковид, съобщи БНР.
По време на видеоконференция с висши федерални чиновници и губернаторите на районите Путин сподели, че те би трябвало да работят по-бързо и по-енергично, с цел да обезпечат респиратори, защитни средства и други значими материали. Руският президент предизвести, че пикът на инфекциите в Русия следва и акцентира, че Москва е първият град, сблъскал се към този момент с увеличението на инфектираните, прецизира БГНЕС.
" Какво става, сътрудници? ", обърна се Путин към участниците в съвещанието. " Нали ние с вас знаем, че Москва първа се сблъска с този проблем (разпространяването на коронавируса), само че виждаме, че вирусът потегли към районите на Русия и там няма такова обилие, каквото има в Москва, няма подобен леглови фонд ", съобщи съветският президент, представен от ТАСС. Путин акцентира, че в районите няма толкоз федерални и ведомствени медицински институции и по тази причина там би трябвало да се работи изключително с напрежение.
Дотук Русия е записала 32 008 случая на инфектирани и 273 умряли, като кривата на разпространяване на болестта върви стремглаво нагоре - 4070 нови случая за 17 април.
Путин сподели, че към този момент са подготвени 72% от 95-те хиляди профилирани кревати за пациенти с COVID-19, които Кремъл подреди да бъдат обезпечени до 28 април, и акцентира, че работата в тази тенденция би трябвало да се форсира. Министърът на защитата Сергей Шойгу рапортува, че военните строят 16 профилирани лечебни заведения за пациенти с ковид и сподели, че половината от тях ще бъдат приключени този месец.
Междувременно стана ясно, че 7 лекари и медици с позитивен първи тест за ковид са избягали от карантинирана държавна болница в град Уфа. Те не са изчакали резултатите от повторните проучвания за съществуване на ковид, заяви РИА Новости. Шест от тях са били настанени наложително в клиниката.
По информация на пресслужбата на прокуратурата, в районния съд на Уфа са прегледани седем административни желае на основния епидемиолог на Башкирия.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР