Руският президент Владимир Путин предупреди за светкавична реакция от страна

...
Руският президент Владимир Путин предупреди за светкавична реакция от страна
Коментари Харесай

Путин обещава светкавични удари по всяка страна, която се намеси в Украйна

Руският президент Владимир Путин предизвести за светкавична реакция от страна на Руската федерация, в случай че някой се намеси в обстановката в Украйна извън , оповестява ТАСС.

" Ако някой има намерение да се намеси в протичащи събития извън и основава неприемливи стратегически закани за Русия , той би трябвало да знае, че нашите отговори ще бъдат светкавични ".

Путин изясни, че към този момент е приказвал за сходен сюжет " в самото начало на специфична военна интервенция " и в този момент още веднъж се връща към думите си.

Президентът увери, че Русия има принадлежности за вероятен отговор, които нейните съперници нямат . " Имаме всички принадлежности за това: такива, с които никой не може да се похвали в този момент, само че няма да се хвалим. Ще ги използваме, в случай че е належащо . И желая всички да знаят за това. Ние взехме всички решения по този въпрос ".
 Путин разпореди спецрежим на нуклеарните сили
Путин разпореди спецрежим на нуклеарните сили

Преди броени дни завършиха учения на стратегическия боеприпас на Русия

Путин загатва опцията за потребление на нуклеарно оръжие за повторно по време на войната с Украйна . На 27 февруари той разгласи прехвърлянето на сдържащите сили " в режим на особено бойно дежурство ". Сега той сподели, че в случай че " някой има намерение да се намеси в протичащите събития извън и сътвори неприемливи стратегически закани за Русия, тогава нашите ответни удари ще бъдат светкавични ", написа съветската редакция на БиБиСи.

Путин не сподели, че има поради съответно нуклеарните сили, а единствено загатна " принадлежности ", които Русия има и е подготвена да употребява. Обаче самият термин " взаимен " удар е от региона точно на нуклеарното въздържане .

Въпреки това, както в изказването през февруари, последните му думи не съдържат нови разпореждания , които биха могли да се смятат за смяна в концепцията за потребление на нуклеарни сили .

През юни 2020 година Русия разгласява документ " Основи на държавната политика в региона на нуклеарното въздържане ", в който се излагат по-специално изискванията за потребление на нуклеарни оръжия .

Едно от тези условия е приемането на надеждна информация за изстрелването на балистични ракети, атакуващи Русия . С други думи, решението за удар в Москва се взема, откакто сигурно знаят, че в посока Русия са изстреляни междуконтинентални нуклеарни ракети, даже в случай че към момента не са достигнали задачата. Именно този тип удар се назовава " взаимен ".

Съществува концепцията за " взаимен " удар, който се нанася, откакто ракетите на съперника към този момент са достигнали задачата. То попада в съветския стратегически документ - и може да бъде нанесено при положение, че " врагът употребява нуклеарни оръжия или други типове оръжия за всеобщо заличаване на територията на Руската федерация и (или) нейните съдружници ".

Теоретично има и " предпазен " удар, когато съперникът е нападнат още преди изстрелването на неговите ракети, само че това не е разказано в Основите на държавната политика.

" Неприемливи закани от стратегически темперамент ", които Путин загатна на 27 април, също попадат в концепцията , въпреки и не безусловно в тази дефиниция - нуклеарните сили, съгласно този документ, Москва може да употребява при положение на " експанзия против Русия благодарение на стандартни оръжия, когато под опасност е открито самото битие на страната ".

Трудно е да се разбере от думите на Путин дали " неприемливите закани от стратегическо естество " могат да бъдат по-малки от унищожаването на цяла Русия .
 Путин
Путин " по приятелски " нападнал Украйна, не желае " анти-Русия " в исторически съветски територии

Русофобия и неонацисти са ново геополитическо оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР