Руският президент Владимир Путин представи пред Федералното събрание идея за

...
Руският президент Владимир Путин представи пред Федералното събрание идея за
Коментари Харесай

Какви точно промени в Конституцията иска Путин ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин показа пред Федералното заседание концепция за ремонти в Конституцията, които включват прекачване на част от пълномощията му към законодателния орган и които ще се гласоподават на референдум. В същото време в годишното си обръщение Путин акцентира, че не е нужна смяна на политическата система на страната, оповестява БГНЕС.

Както БЛИЦ заяви, незабавно след оповестеното желание на Путин държавното управление, отпред с Дмитрий Медведев, подаде оставка.


Руският президент съобщи, че по-голяма отговорност за сформиране на държавно управление би трябвало да е в ръцете на Думата, където да се утвърждава, а не просто да съгласува кандидатурите, посочени от президента.

Решението на Народното събрание би трябвало да задължава президента да подпише назначението на министър-председателя, както и членовете на кабинета. Освен това Думата би трябвало да може да утвърждава състава на държавното управление по предложение на премиера.

В същото време президентът си резервира правото да отстранява премиера или други членове на кабинета. Президентската система в Русия би трябвало да остане мощна, т.е. без промени в ролята на президента като главнокомандващ въоръжените сили и силовите структури. Единствената планувана смяна е да са нужни „ съвещания “ с Народното събрание за избор на ръководители на силовите ведомства.

Путин не стигна до разгласяване на децентрализация на властта, само че в изявлението му се прокрадна известна наклонност в тази посока.

"Считам за належащо да се консолидират правилата на единна система на обществена власт в Конституцията и да се построи дейно взаимоотношение сред държавните и общинските органи ", сподели Путин.

В същото време президентът означи, че действителните пълномощия и благоприятни условия на локалното самоуправление „ би трябвало да се уголемяват и укрепват “. Руският президент счита, че е належащо усилване ролята на губернаторите и това да влезе в конституцията.

Президентът насочи и други оферти пред депутатите – да вземем за пример конституцията да има приоритет над интернационалното законодателство в съветското юридическо пространство.

Също по този начин искащите да станат виновни държавни чиновници не могат да имат друго поданство с изключение на съветско. Що се отнася до претендентите за президентския пост, съгласно Путин е редно те да са живели в Русия не по-малко от 25 години, а не както се изискваше до момента 10 години.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР