Руският президент Владимир Путин предложи референдум за конституционни реформи, засилващи

...
Руският президент Владимир Путин предложи референдум за конституционни реформи, засилващи
Коментари Харесай

Путин предложи парламентът да избира премиера и министрите

Руският президент Владимир Путин предложи референдум за конституционни промени, засилващи пълномощията на Народното събрание, без обаче да трансформират президентския темперамент на политическата система, отпред на която той е към този момент 20 години, заяви Франс прес.

Държавният глава формулира предлагането си в годишното си послание до Народното събрание и политическия хайлайф, само че не посочи периода за реализиране на промените.

За да бъде решен казусът със " заплетените компетенции " на управляващите и разрива сред обособените нива - сред държавната и общинската власт, в съветската конституция би трябвало да залегнат правилата на обществената власт като единна система. Трябва да бъдат разширени и укрепени действителните компетенции и благоприятни условия на локалното самоуправление, счита Путин.

Русия би трябвало да остане мощна президентска република - президентът да резервира правото си да освобождава от служба премиера на страната и федералните министри, съобщи президентът.

Той обаче предложи Държавната дума да получи правото да утвърждава премиера, вицепремиерите и федералните министри, след което президентът наложително да назначава препоръчаните претенденти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР