Руският президент Владимир Путин предложи от 2020 г. да стартира

...
Руският президент Владимир Путин предложи от 2020 г. да стартира
Коментари Харесай

Путин: 1 милион рубли за всеки лекар или учител, който отиде да работи в малък град или село

Руският президент Владимир Путин предложи от 2020 година да започва програмата " Земский учитель ", предвиждаща еднократен тласък от 1 милион рубли (13 400 евро) за педагози, решили да се реалокират да работят в дребен град или село, съобщи " Взгляд ", представен от КРОСС.

``
реклама

" Днес към този момент приказвах за разширението на програмата " Земский лекар ". Предлагам от 2020 година да бъде пусната аналогична стратегия " Земский учитель ", предвиждаща еднократно погашение в размер на 1 млн. рубли за педагози, които се реалокират да работят в села или дребни градове ", сподели Путин по време на своето обръщение пред Федералното заседание на Русия.

По-рано за концепцията за стратегия за поддръжка на педагозите, работещи в селата, приказва и министърът на образованието Олга Василиева. Според нея концепцията не е нова - в Съюз на съветските социалистически републики е имало сходна процедура.

Преди това Путин предложи да се отстранен възрастовите ограничавания за участниците в програмата " Земский лекар ", с цел да се реши казусът с недостига на фрагменти. Руският президент означи, че експертите, по-възрастни от 50 години, също би трябвало да получават финансов тласък за пренасяне в селски регион или дребен град. Според него този тласък за лекари би трябвало да е в размер на 1 млн. рубли, а за фелдшери - 500 000 рубли (6700 евро).

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР