Руският президент Владимир Путин поздрави с победата на изборите турския

...
Руският президент Владимир Путин поздрави с победата на изборите турския
Коментари Харесай

Путин поздрави Ердоган за победата на изборите

Руският президент Владимир Путин поздрави с успеха на изборите турския си сътрудник Реджеп Ердоган, съобщи БНР.
Междувременно стана ясно, че първото съвещание на новоизбрания 27-ми турски парламент ще се организира на 2 юли. Председателят на Висшия изборен съвет Сади Гювен съобщи, че в компютърната система на институцията са въведени 99,91% от протоколите в страната. Избирателната интензивност в народен проект е 86,65 на 100.
На 2 юли новоизбраните народни представители и президентът Ердоган ще положат тържествена клетва. С тази гала ще стартира работата си новият Меджлис и ще бъде преустановен мандатът на настоящото сега 65-то подред държавно управление на Турция.
Стана явен и точният брой народни представители, които всяка партия ще вкара в Народното събрание – 293 за Партията на справедливостта и развиването, 146 – Народнорепубликанската, 67 – Демократичната партия на народите, 50 – Партията на националистическото деяние, а Добрата партия ще разполага с 44 парламентаристи.
Управляващите печелят вота в Анкара и Истанбул, опозицията резервира състезание в обичайния си бастион Измир. Реджеп Ердоган се е класирал пръв в 63 области, следван от Селяхаттин Демирташ, който е водач в 10 кюрдски региона и Мухарем Индже, който води по резултат в 8 крайбрежни вилаета.
Още през вчерашния ден главите на немюсюлманските религиозни общности в Турция започнаха да изпращат своите поздравления до президента.
Борсата в Истанбул реагира позитивно с растеж от 3,5% след оповестяването на резултатите от предварителните избори.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР