Руският президент Владимир Путин потвърждава готовността си да изпълни всичко,

...
Руският президент Владимир Путин потвърждава готовността си да изпълни всичко,
Коментари Харесай

Лавров декларира ангажиментите на Путин в КНДР

Руският президент Владимир Путин удостоверява готовността си да извърши всичко, контрактувано със Северна Корея , работата в тази посока към този момент е почнала. Това увещание на съветския държавен глава съобщи съветският външен министър, оповестява ТАСС.

" Президентът на Руската федерация Владимир Путин изиска да му предам моите най-хубави пожелания и удостоверение за подготвеност да осъществим всичко, за което се договорихте. Съответната работа към този момент е почнала ", уточни съветският министър.

Той акцентира, че през ноември в Пхенян е планувано 10-то съвещание на междуправителствената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие.

" В подготовката за него съпредседателите на комисиите от Русия и КНДР организираха специфична среща в Москва в края на септември, на която набелязаха съответни стъпки за напредване към задачите, които вие и съветският президент Путин си поставихте ", съобщи Лавров.
 Сергей Лавров дойде в Северна Корея
Сергей Лавров дойде в Северна Корея

Кремъл и Пхенян сближават позиции

Ръководителят на дипломатическото ведомство също по този начин означи, че е провел " подробни, съответни договаряния по всички въпроси на двустранното взаимоотношение " с сътрудника си от КНДР Чой Сонг Хуей в развиване на споразуменията с съветския президент Путин и по въпроси от районното и интернационалното дневен ред.

" Ще се веселя да ви рапортувам за нашите резултати ", приключи той.

Припомняме, че Лавров дойде в четвъртък в Северна Корея. 

" Посещението ще бъде значим мотив за по-нататъшното подсилване на другарството и солидарността сред двете страни, насърчаването на взаимното доверие, по-нататъшното енергизиране на двустранните връзки във всички области и тяхното развиване на нов висок стадий, в сходство с благородните планове на висшите водачи на двете страни ", оповестиха от Пхенян.

По време на визитата си в Пхенян съветският първи посланик ще разиска " необятен кръг от въпроси на двустранните връзки и проблемите на Корейския полуостров. "
 КНДР: Приятелството ни с Русия устоя на всички компликации
КНДР: Приятелството ни с Русия устоя на всички компликации

Ким поздрави Путин за 75-та годишнина на корейско-руските дипломатически връзки

" След провеждането на историческата среща на върха сред президента Путин и ръководителя на държавните каузи Ким Чен Ун на космодрума Восточний на 13 септември можем с убеденост да кажем, че тези връзки са достигнали качествено ново, стратегическо равнище ", сподели Лавров при започване на срещата.

Руският министър напомни, че " преди 75 години Съветският съюз, който изигра основна роля за освобождението на Корея от японското колониално ръководство, пръв призна младата корейска страна, а по-късно й оказа подпомагане за образуването на националната стопанска система, просвета, просвета, обучение ".
 Съединени американски щати: Северна Корея достави на Русия над 1000 контейнера муниции
Съединени американски щати: Северна Корея достави на Русия над 1000 контейнера муниции

Белият дом даже пусна образни материали

Съединените щати в петък за първи път непосредствено упрекнаха Северна Корея и Русия, че първата доставя оръжие на втората. По информация на Вашингтон през последния месец севернокорейците са изпратили на руснаците над 1000 контейнера с военно съоръжение и муниции.

Белият дом заяви в петък, че сред 7 септември и 1 октомври транспортен съд под съветски байрак е превозвал товар от севернокорейски склад за муниции до съветско пристанище, откъдето товарът е превозен до съветски боен склад.

Белият дом пусна образни материали, които съгласно американците потвърждават това изказване.

" Ние осъждаме доставката от Северна Корея на това военно съоръжение за Русия ", сподели съветникът по националната сигурност Пол Кърби пред кореспонденти в петък. " Ние ще продължим да следим всички нови доставки на оръжие за Русия.
 Северна Корея разгласи, че междусъседското ѝ съдействие с Русия е естествено
Северна Корея разгласи, че междусъседското ѝ съдействие с Русия е естествено

Пхенян осъди Южна Корея за " злонамерено " клюкарство за приятелското съдействие с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР