Руският президент Владимир Путин постигна геополитическа победа над Съединените щати

...
Руският президент Владимир Путин постигна геополитическа победа над Съединените щати
Коментари Харесай

The Telegraph: Великобритания награди Путин с победа над Запада

Руският президент Владимир Путин реализира геополитическа победа над Съединените щати и Европа, съгласно публицистична публикация в английското издание The Telegraph.

Според създателите на публикацията европейските държавници отхвърлиха да работят като обединен фронт против Москва, претенциите на Брюксел за значима роля на външнополитическата сцена се оказаха неоснователни, а Съединени американски щати се ограничиха до войнствена изразителност, оповестява РИА Новости.

„ Киев е видял какъв брой малко неговите съдружници в действителност са подготвени да създадат за него “, се отбелязва в публикацията. Русия, както се споделя в обявата, завоюва: Украйна най-вероятно няма да бъде призната в НАТО, а " Северен поток 2 " е подготвен да доставя газ за Европа.

По-рано американският президент Джо Байдън заплаши, че при положение на „ експанзия “ против Украйна, Съединени американски щати и техните съдружници ще наложат експортен надзор и финансови наказания против Русия, ще предотвратят стартирането на „ Северен поток 2 “ и ще основат дълготрайни последствия, които ще подкопават икономическата и стратегическата конкурентоспособност.

В понеделник финансовите министри от Групата на седемте (G7) се съгласиха да наложат наказания против Русия при положение на „ инвазия “ в Украйна. Помощникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан сподели предходната събота, че Съединените щати, Европейският съюз, Англия, Канада и други страни са подготвени да отговорят изрично на съветската „ инвазия “ в Украйна, като отговорът ще включва същия пакет от строги стопански наказания против Москва.

Миналия петък съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че Русия може да стартира „ инвазия “ в Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин. Освен това, както оповестява американското издание Politico, в същия ден Байдън сподели на съдружниците, че Русия може да извърши „ офанзива “ против Украйна на 16 февруари. Британските таблоиди дефинират часа за " настъпление " за сряда в 03:00 локално време. Кремъл посъветва украинците да настроят будилник, с цел да не проспят „ нашествието “.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова сподели, че западните страни не се нуждаят от действителни учредения за налагане на наказания против Русия, задоволително е информация и политическо прикритие. Тя назова провокативните изказвания за „ нашествието “ в Украйна насмешка със здравия разсъдък и украинския народ. Министерството на външните работи акцентира, че страните от НАТО съзнателно изфабрикуваха мита за „ опасността от навлизане “ на Русия в Украйна, откакто Москва изиска гаранции за сигурност от Запада. Министерството на външните работи акцентира, че координираната осведомителна офанзива против Москва има за цел да дискредитира справедливите претенции на Русия за гаранции за сигурност.

Ръководителят на държавната корпорация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин изрази убеденост, че нервността за " непосредствената опасност от нахлуването на Русия в Украйна ", разигравана от англосаксонците на мемоари, ще откри своето място в учебниците по специфична агитация и военни провокации.

Русия неведнъж отхвърля подправените оценки на Съединени американски щати за подготовката за инвазия в Украйна. Москва твърди, че Съединени американски щати са създали проект за специфична интервенция за утежняване на обстановката към Украйна и упрекват Русия за това. От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски през негова територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “. Външният министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че провокират военна нервност покрай границите на Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът е във военна полуда, говорейки за желанието да " накаже " Русия за хипотетично плануваната " офанзива " против Украйна. В същото време той увери, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността. Руското външно министерство акцентира, че Русия няма да нападна никого, като назова неприемлива даже концепцията за война сред нашите нации.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР