Руският президент Владимир Путин посочи във вторник след срещата си

...
Руският президент Владимир Путин посочи във вторник след срещата си
Коментари Харесай

Путин: Северен поток 2 ще засили енергийната сигурност на Европа

Руският президент Владимир Путин уточни във вторник след срещата си в Москва с немския канцлер Олаф Шолц, че газопроводът " Северен поток 2 ", който чака регулаторно позволение, е чисто търговски план, който ще ускори енергийната сигурност на Европа.

Путин също по този начин повтори, че Русия е подготвена да продължи износа на газ за Европа през Украйна след 2024 година, когато изтече настоящето съглашение за пренос.

Той означи, че " Северен поток 2 " е механически подготвен да стартира доставката на газ, като добави, че страната му ще продължи да доставя на Германия газ на дълготрайни цени.

Путин уточни, че Русия и Германия са " в доста близки връзки " и дефинира разговора си с немския канцлер Шолц като " доста потребен и логичен ". Според него Шолц е надъхан да продължи да развива взаимноизгодното и прагматично съдействие сред Германия и Русия.

След края на диалозите си с немския канцлер Шолц, Путин също по този начин сподели, че Русия е подготвена да продължи разговора със Запада във връзка с ракетите и по други въпроси на сигурността. " Ние не желаеме война в Европа и по тази причина вършим оферти за сигурност ", означи съветският президент.

От своя страна немският канцлер Олаф Шолц приветства изтеглянето на някои съветски военни елементи, намиращи се наоколо до Украйна, добавяйки, че дипломатическите благоприятни условия за отбягване на войната не са изчерпани.

" Дипломатическите благоприятни условия надалеч не са изчерпани ", сподели Шолц на конференцията с съветския президент Путин. " Това, което чуваме в този момент, че някои войски са били изтеглени, е добър знак, надяваме се, че ще последват още “, сподели той.

" Трябва да е допустимо да се откри решение. Колкото и сложна и сериозна да наподобява обстановката, аз отхвърлям да я дефинира като безнадеждна ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР