Руският президент Владимир Путин посочи, че доброволците, военнослужещите на договор

...
Руският президент Владимир Путин посочи, че доброволците, военнослужещите на договор
Коментари Харесай

Вчера ISW: Путин издигна ЧВК Вагнер до статута на руска армия

Руският президент Владимир Путин уточни, че доброволците, военнослужещите на контракт и всички в съветските въоръжени сили са равни и че съветските управляващи работят по обезпечаването на обществени помощи за всички фамилии, в това число и за тези на бойците от частните военни формирования (ЧВК).
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9392
Макар че Путин не загатва категорично Групата " Вагнер ", намекът за ЧВК подсказва, че Путин до известна степен преглежда такива нередовни военни формирования като равностойни на стандартните съветски сили.

Предоставянето на обществени гаранции на фамилиите на ЧВК, изключително на " Вагнер ", би отбелязало отклоняване от неотдавнашните опити на Путин да лиши " Вагнер " от права и да се приближи до структурата на съветското Министерство на защитата (МО).

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Украински публични лица декларират, че съветските сили имат за цел да завладяват Бахмут до първата годишнина от нахлуването в Украйна, което би изисквало доста по-бърз ритъм на съветското нахлуване от този, следен от доста месеци насам.

Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и защита Олексий Данилов съобщи на 16 февруари, че съветските сили имат намерение да завладяват Бахмут до 24 февруари, с цел да отбележат първата годишнина от нахлуването в Украйна, и възнамеряват да нанесат масирана серия от ракетни удари във връзка на тази дата.

Финансистът на Групата " Вагнер " Евгений Пригожин неотдавна съобщи, че чака бойците на Групата " Вагнер " да обкръжат Бахмут до март или април, а прагматичните оценки на Пригожин за съветския прогрес в региона на Бахмут като цяло са по-близки до тактическите действителности, в сравнение с до прогнозите за бърз съветски прогрес.

Според известията съветските сили усилват потреблението на военновъздушни сили в Украйна, само че е малко евентуално да отделят обилни количества въздушни сили за бойни интервенции над следената от Украйна територия. На 14 февруари Financial Times (FT), базирайки се на споделени разследващи данни на членове на НАТО, заяви, че Русия всеобщо употребява самолети с закрепени и въртящи се крила наоколо до руско-украинската граница, и допусна, че съветски изтребители могат да поддържат наземна атака.

Руската опозиционна медия " Важни истории ", базирайки се на вътрешен източник от съветското Министерство на защитата (МО), заяви на 16 февруари, че съветските военни трансформират тактиката си и се ангажират да употребяват огромни количества въздушна мощ в Украйна.

Високопоставен чиновник на НАТО заяви, че 80% от съветската въздушна мощ остава непокътната и че съветските сили се пробват да обезвредят украинската противовъздушна защита в подготовка за огромна акция за нанасяне на удари.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО на Обединеното кралство) заяви на 16 февруари, че броят на съветските полети се е нараснал през последната седмица до равнища, следени за финален път през лятото на 2022 година, само че означи, че съветските сили не са нараснали въздушното си наличие в Украйна, и реши, че съветските сили евентуално не се приготвят за продължителна въздушна акция.Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че актуалните благоприятни условия на украинската противовъздушна защита не са задоволителни за битка с възобновена вълна от въздушни набези, само че съобщи, че няма непосредствени признаци за масирана съветска въздушна офанзива.

Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин продължава да нападна доверието в съветското Министерство на защитата (МО). На 16 февруари артилеристите от Група " Вагнер " разгласиха в обществените медии видеоклип, в който настояват, че артилерийските детайли на Група " Вагнер " нямат артилерийски муниции и са " отрязани " от доставките на муниции - намеквайки, че съветското МО саботира доставките на муниции на Група " Вагнер ", макар изказванията на Пригожин, че Група " Вагнер " е главната боеспособна мощ на фронта.

Пригожин ускори този разказ, когато съветските медии го помолиха за коментар по отношение на видеото, заявявайки, че тези артилеристи са ефикасни бойци, които просто желаят нужните доставки за триумф на бойното поле.

На 16 февруари съветските сили нанесоха още един ракетен удар по инфраструктурни обекти в Украйна. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са изстреляли 32 ракети по въздух и море против Украйна, в това число 12 крилати ракети Kh-101/Kh-555 от самолети Ту-95МС над Каспийско море, 8 крилати ракети " Калибр " от фрегата в Черно море, 12 крилати ракети Kh-22 от бомбардировачи Ту-22М3 с отдалечен обхват над Курска област и 2 крилати ракети Kh-59 от самолети Су-35 над Мелитопол, Запорожка област.

На 16 февруари съветският президент Владимир Путин се срещна с комисаря по правата на детето на Руската федерация Мария Лвова-Белова, която удостовери, че Кремъл е директно забъркан в улеснението на депортирането и осиновяването на украински деца в съветски фамилии.

Основни заключения

На 16 февруари съветските сили нанесоха следващата серия ракетни удари по инфраструктурни обекти в Украйна.

На 16 февруари съветският президент Владимир Путин се срещна с комисаря на Руската федерация по правата на детето Мария Лвова-Белова, която удостовери, че Кремъл е директно зает с улеснението на депортирането и осиновяването на украински деца в съветски фамилии.

Украински публични лица декларират, че съветските сили имат за цел да завладяват Бахмут до първата годишнина от нахлуването в Украйна, което би изисквало доста по-висока скорост на съветското нахлуване от следената в последно време.

Съобщава се, че съветските сили усилват потреблението на въздушни сили в Украйна, само че е малко евентуално да се опитат да усилят фрапантно въздушните интервенции над следената от Украйна територия.

Русия и Украйна размениха 202 военнопленници в границите на замяна " един за един ".

Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин продължава внимателно да нападна доверието в съветското Министерство на защитата (МО).

Руските сили продължиха настъпателните интервенции северозападно от Сватово и край Кременна.

Руските сили продължиха настъпателните интервенции към Бахмут, по западните околности на град Донецк и в западната част на Донецка област.

Руски източници настояват, че украинските сили са траяли разследващи дейности по река Днепър в Херсонска област.

Съобщава се, че съветското Министерство на защитата (МО) продължава напъните си за набиране на военнослужещи в пандизите.

Руските окупационни чиновници не престават да поставят старания за консолидиране на окупираните региони в съветската правна система.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко повтори дългогодишната си шаблонна изразителност, че беларуските сили ще атакуван Украйна, в случай че Украйна или Западът атакуван Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР