Руският президент Владимир Путин посети украинския полуостров Крим, анексиран от

...
Руският президент Владимир Путин посети украинския полуостров Крим, анексиран от
Коментари Харесай

Путин посети Крим, Киев протестира

Руският президент Владимир Путин посети украинския полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 година, съобщи Франс прес. Киев незабавно дефинира визитата като нарушаване на украинския суверенитет.

В Крим Путин посети именития детски лагер Артек, ситуиран на брега на Черно море, се споделя в официално съобщение на Кремъл.
"До не доста от дълго време Артек преживяваше сложни времена. Но в този момент той е на път да се възроди, и се възражда като интернационален ваканционен център ", съобщи съветският президент в тирада пред младите гости.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година Артек остана, също като Крим, в рамките на самостоятелна Украйна и приемаше украински деца. През 2009 година лагерът се намираше на ръба на банкрута. След анексирането на Крим лагерът отвори още веднъж порти и стартира реновирането му. Създаден през 1925 година по концепция на Ленин, в началото Артек е бил санаториум за деца, заболели от туберколоза. По-късно лагерът последователно става паметно място, посрещайки елита на пионерската юноша.
Филми и песни от епохата прогласяват, че "приятелството се ражда в Артек ".

"Тук се научава главното: да бъдем другари. И аз ви подтиквам към това. Откъдето и да идват другите деца на вашата възраст, постоянно би трябвало да знаете, че те са ваши другари ", акцентира Путин, представен в официалното съобщение.
Украинското министерство на външните работи порица визитата на съветския президент. "Украинската страна счита това посещаване за жестоко нарушаване на държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна ", се споделя в изказване на министерството, представено от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР