Руският президент Владимир Путин посети окупирания украински град Мариупол само

...
Руският президент Владимир Путин посети окупирания украински град Мариупол само
Коментари Харесай

Путин посети Мариупол - обикаля окупираните територии, обещава блага

Руският президент Владимир Путин посети окупирания украински град Мариупол единствено няколко дни откакто бе разгласен за военнопрестъпник, оповестиха от Кремъл.

Руският президент Владимир Путин, дружно с вицепремиера Марат Хуснулин, минаха с кола по улиците на Мариупол. В същото време придвижването в града не бе блокирано, президентът умерено караше кола в поток с други коли, излиза наяве от оповестените фрагменти.

Хуснулин от мястото на пасажера до водача направи на президента спонтанна обиколка, като даде сбити пояснения през какви обекти минават, какво към този момент е направено и какво следва да се направи. Хуснулин обърна внимание на Путин върху изцяло възобновеното осветяване по пътищата. „ Изобщо нямаше осветяване “, означи той. Според него пътищата, по които минава маршрутът на съветския водач, „ към този момент са повече или по-малко ремонтирани “. Той сподели и нови светофари и озеленени площади.

Вицепремиерът означи още, че в парка край морето има православен храм и джамия, които към този момент работят. „ Обслужванията вървят, всичко е наред “, сподели той и сподели на Путин къде се възнамерява да се направи комфортно втурване до насипа.

Хуснулин заяви още, че сега се обмисля разкриването на нови работни места. " Хората започнаха да се връщат, когато видяха, че тече реституция. Хората започнаха интензивно да се връщат просто като цели фамилии. Това го виждаме ясно ", разяснява той.

Вицепремиерът разгласи и стартирането на градския превоз. По думите му към този момент работят 110 рейса. „ Искаме до лятото да пуснем първото трамвайно трасе “, сподели той и добави, че самите трамваи са на разположение, а линиите се ремонтират. „ Тук имаше ли прилична мрежа? “ – попита Путин. „ Мрежата беше много огромна. Тук бяха основани общо няколко десетки километра “, отговори Хуснулин.

От прозореца на колата Путин прегледа Азовския университет, който може да побере до 6000 студенти, и постройката на филхармонията. Путин не се ограничи с външен оглед, а влезе вътре. Там му бяха показани реконструираният централен вход, пространства за предпазване на образователни принадлежности и актова зала.

Хуснулин описа и за възобновяване на жилищната инфраструктура. По-специално той благодари на президента за решението за преференциални ипотеки за нови райони. В Мариупол има искащи да строят, има и искащи да купуват жилища, означи вицепремиерът. Що се отнася до бизнесмените, които желаят да отворят магазини на първите етажи, за тях са планувани ограничения за поддръжка: те ще могат да получат безлихвен заем. Отделно Хуснулин означи, че пристанището на Мариупол също има „ добра вероятност “.

Преди Мариупол президентът Владимир Путин посети командния пункт в Ростов на Дон, където бе посрещнат от висши съветски офицери. Той организира заседание и изслуша отчетите на началника на Генщаба ген. Валери на Герасимов и други военни ръководители. /БГНЕС, ТАСС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР