Руският президент Владимир Путин поиска от страните от Г-20 временно

...
Руският президент Владимир Путин поиска от страните от Г-20 временно
Коментари Харесай

Путин поиска от Г-20 "зелени коридори, свободни от санкции" заради COVID-19

Руският президент Владимир Путин изиска от страните от Г-20 краткотрайно да не работят наказания за импорт на артикули от първа нужда против страните, потърпевши от пандемията на ковид, прочут като COVID-19, съобщи ТАСС.

Коронавирусът може да има по-тежки последствия, в сравнение с финансовата рецесия през 2008-2009 година, и е нужно страните да се въздържат от търговски спорове и наказания, тъй като това би изострило риска от криза.

Снабдителните линии " абсолютно " са значими, само че " не по-малко значимо в интервала на рецесията е да се основат по този начин наречениет зелени коридори, свободни от търговски войни и наказания, за взаимни доставки на лекарства, продоволствия, съоръжение и технологии, " сподели Путин по време на телеконференция на водачите (заради вируса този формат се оказа пожеланият и за срещите на високо ниво).

Путин, чиято страна е обект на западни наказания поради анексията на Крим и спора в Донбас, съобщи, че страните от Г-20 би трябвало да " вкарат взаимен мораториум за рестриктивните мерки във връзка с артикули от първа нужда, а също по този начин на финансови преводи за закупуването им. " По думите му става дума " на първо място... за страни, които повече от другте страдат от пандемията ", тъй като " това е въпрос на живота и гибелта на хората, това е чисто филантропичен въпрос. "

Руско-китайско писмо

Русия, Китай и още шест страни по-рано през днешния ден приканиха призовали Организация на обединените нации да вдигне комерсиалните наказания, които биха могли да попречват битката с ковид, оповестиха през днешния ден съветски медии, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция. Русия, Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, Северна Корея и Венецуела - това е цялостният лист на страните, подписали писмото.

Не можем да позволим политически сметки да застанат на пътя на спасяването на човешки животи, се показва в писмото, адресирано до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Пандемията от ковид наруши международната търговия, поставяйки под изключително мощен напън страните, които са мощно подвластни от износа на първични материали като Русия. Руската рубла загуби над 10 % от цената си по отношение на $ този месец, напомня ДПА.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1117)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР