Руският президент Владимир Путин поиска да бъдат приведени в съответствие

...
Руският президент Владимир Путин поиска да бъдат приведени в съответствие
Коментари Харесай

Путин иска нова държавна политика за космическата дейност

Руският президент Владимир Путин изиска да бъдат приведени в сходство с духа на времето основите на държавната политиката в региона на усвояването на Космоса до 2030 година, съобщи ТАСС.

" Необходимо е да се актуализират основите на държавната политика на Русия в региона на галактическата активност за интервала до 2030 година и в по-нататъшна вероятност, да се внесат в тях съответните разяснения и допълнения предвид на актуалните международни трендове ", сподели той, откривайки съвещанието на съветския Съвет за сигурност.Путин посочи, че има поради и другите нормативно-правни документи, в това число тактиката за развиване на държавната корпорация " Роскосмос ".

Държавният глава означи, че съветската система за сателитна връзка, за оптическо и радиолокационно снимане на Земята, за събиране на метеорологични данни, отстъпва на задграничните съперници по качество и надеждност, по време на работа на апаратите в орбита.

Според него това състояние може да се промени посредством сензитивно повишение на кадровия, софтуерния и индустриалния капацитет на ракетно-космическия бранш.
Путин добави, че преди всичко би трябвало " да се образуват амбициозни, само че напълно реалистични проекти и цели, да се обвържат стратегическите задания на развиването с опциите на предприятията и конструкторските бюра ".

Той настоя " да се вкара непрекъснат мониторинг върху процеса на създаване и внедряване на авангардни технологии, които да разрешат да се извърши пробив в основаването на галактическа техника от ново потомство ".

Путин се разгласи за нов метод на работа с фрагментите и експертите, за стимулиране на притока и задържане в галактическия бранш на надарени и млади експерти, като им се основават оптимално удобни условия за живот и посредством система от стипендии и грантове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР