Руският президент Владимир Путин похвали днес американския президентът Доналд Тръмп,

...
Руският президент Владимир Путин похвали днес американския президентът Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Путин похвали Тръмп, но е разочарован от американската политическа система

Руският президент Владимир Путин похвали през днешния ден американския президентът Доналд Тръмп, само че изрази отчаяние от американската политическа система, която съгласно него " се самоизяжда ", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирайки обстойно телевизионно изявление на Путин. Запитан дали е отчаян от Тръмп, Путин споделя, че не изпитва такова възприятие и има доста позитивно усещане от американския президент, с който се е срещал в коридорите на интернационалните срещи на върха предходната година. Путин дефинира Тръмп като човек с който може да се поддържа връзка елементарно и с който може да се търси компромис.

 © Архив
Руският президент добави, че е отчаян не от американския си сътрудник, а от американската политическа система, която съгласно него " е посочила неефективността си и която се самоизяжда ". В изявлението за документалния филм " Световен ред 2018 " Путин визира необятен набор от въпроси. Той приказва за връзките сред Запада и Русия, за глобите против Русия, за рисковете от нуклеарна война, за Сирия, за Украйна, за анексията на Крим, за себе си, показва ТАСС.

За връзките със Запада съветският президент изрази убеденост, че за другите страни е доста по-целесъобразно да сътрудничат с Русия, вместо да ѝ се опълчват. Путин дефинира антируските наказания като нечестна конкуренция, само че напомни, че до сходни способи се е прибягвало и в предишното.

По тематиката за риска от нуклеарна война Путин изрази вяра, че в света повече в никакъв случай няма да се употребява нуклеарно оръжие.
Той предизвести, че в случай че някой вземе решение да унищожи Русия, тогава за Русия ще възникне законното право да отвърне. " Да, за човечеството това ще бъде световна злополука, за света това ще бъде световна злополука. Но аз като жител на Русия и глава на съветската страна желая да задам въпроса: Защо ни е подобен свят, в случай че в него няма да я има Русия? ", сподели Путин.

За Сирия Путин сподели, че там Русия е вървяла по своя път и това е дало резултати и то позитивни резултати за всички.
Припомняйки събитията в Украйна от февруари 2014 година, довели до отстраняването на проруския президент Виктор Янукович, Путин ги назова " държавен прелом ". Той описа нещо, което по думите му не е било казвано до момента. По това време към Русия се обърнали американските й сътрудници и поискали от Москва да направи по този начин, че Янукович да не прибегне до намесата на армията и украинската съпротива да се изтегли сама от площадите и административните сгради и да пристъпи към осъществяването на постигнатото съглашение за нормализиране на обстановката. Русия споделила тогава " Добре ". Но няколко дни по-късно беше осъществен държавен прелом, сподели Путин. Вашингтон тогава напълно поддържа тези, които го направиха, добави Путин. В отговор на въпрос дали за първи път тогава Съединени американски щати са излъгали Русия, Путин отговори: " Така жестоко и безочливо - може би, за първи път. "

За анексията на Крим Путин сподели, че не се е съмнявал, че ще последват наказания против Москва. По въпроса за Крим - на едната страна на везните беше ориста на милиони хора, които желаят да се върнат в Русия, а на другата - усложняването на връзките ни с другите страни, сподели Путин и добави, че първото е било надалеч по-важно от второто.

За себе си Путин сподели, че от дълго време е свикнал с оценките на западни специалисти, че е изверг. Той сподели, че негов ориентир, от който няма да се отклони, са ползите на Русия и на съветския народ. Путин разказа себе си като оптимист и сподели, че в Русия всички са такива и чакат най-хубавото в бъдеще.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР