Руският президент Владимир Путин подписа законите за присъединяване на четирите

...
Руският президент Владимир Путин подписа законите за присъединяване на четирите
Коментари Харесай

Путин подписа финално анексията на четирите украински области

Руският президент Владимир Путин подписа законите за присъединение на четирите отчасти окупирани украински области към Русия , с което приключи формалният развой на анексиране на завзетите от Русия украински територии.

Законите внасят промени в съветската конституция, като прибавят Херсонска и Запорожка област, както и Луганската и Донецката " национална република " като субекти на Руската федерация.

По-рано Съветът на федерацията ратифицира " договорите " за анексиране на окупираните райони, които бяха в Кремъл. Процедурата по анексия беше прокарана извънредно бързо, в това число през, който одобри разглеждането на среднощно съвещание.

Паралелно с процедурата в съветските институции от самите окупирани територии идва информация за.
 И горната камара на съветския парламент гласоподава анексията
И горната камара на съветския парламент гласоподава анексията

Някои сенатори желаеха уточнения

Така съветската федерация към този момент се състои от 89 субекта. За краткотрайно изпълняващ длъжността началник на Донецката национална република е назначен Денис Пушилин, на ЛНР - Леонид Пасечник, на Запорожка област - Евгений Балицки, а на Херсонска област - Владимир Салдо.

Още на 30 септември в Кремъл Путин подписа съглашения с ръководителите на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област за присъединението на новите територии към Русия.

Още тогава на тържествената гала президентът Путин съобщи, че с татутът на новите райони няма да бъде обсъждан в.

Референдумите в тези територии се организираха от 23 до 27 септември, а оповестените от резултатите от комисиите варираха сред 96.78% в Херсонска област до 99.23% в Донемка област " за " влизане в състава на РФ.

Държавната организация ТАСС написа, че в съветския бюджет за идващите три години към този момент са планувани средства за интеграцията и възобновяване на Донбас, Запорожска и Херсонска област. Проектът за федерален бюджет за 2023-2025 година планува средства за интеграция, настояща поддръжка и възобновяване на стопанските системи на новите райони.

Руската рубла ще бъде паричната единица от 1 януари. Бюджетите на новите райони ще бъдат утвърдени до 15 декември 2022 година Регистрирането на права върху недвижимо имущество въз основа на документи от републиките и Украйна ще бъде допустимо до 1 януари 2028 година

Преходният интервал се планува да продължи до 1 януари 2026 година
 Русия въобще не я интересува дали Западът признава новите ѝ територии
Русия въобще не я интересува дали Западът признава новите ѝ територии

По-добре обаче било светът да се изправи пред новата действителност

Жителите на новите единици автоматизирано стават руснаци, само че могат да се откажат от поданството си в границите на един месец. За да получат паспорт, те би трябвало да подадат молба за него и да положат клетва.

Новите райони в границите на Русия ще запазят статута си на републики и области и предходните си имена. Според документите границите на районите ще се дефинират от техните граници, които " са съществували в деня на образуването им и приемането им в състава на Руската федерация ". Територията на ДНР и ЛНР се дефинира от границите от 2014 година, открити в техните конституции. Запорожие е част от Руската федерация в нейните административни граници, а Херсонска област - с два региона на Николаевска област.

Руският език ще бъде държавен език в новите райони. Изучаването на украински език няма да бъде забранявано. Жителите на новите райони ще получат всички обществени и стопански гаранции - от пенсии до медицински грижи.

Териториалните органи на федералните изпълнителни органи ще бъдат основани до 1 юни 2023 година По време на преходния интервал ще бъдат основани и прокурорски органи, а правосъдната система ще стартира да действа. В рамките на шест месеца в районите ще бъдат основани градски и общински региони и ще бъдат избрани границите на общините. Въоръжените сили на новите райони ще бъдат включени в състава на съветските въоръжени сили.

Припомняме, че в края на септември за присъеднияване към Русия. присъединение към Русия. Украйна и Западът обявиха, че, тъй като референдумите са нелегитимни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР