Руският президент Владимир Путин подписа закон за делистване на руски

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за делистване на руски
Коментари Харесай

Путин подписа закон за делистване на руските компании от международните борси

Руският президент Владимир Путин подписа закон за делистване на съветски компании от задграничните тържища.  Документът не разрешава пласирането и обращението на депозитарни разписки на акции на съветски емитенти на задгранични фондови тържища. Оттук нататък банките и фирмите от Русия, търгуващи в чужбина, ще би трябвало да преминат през процедура за делистване и да обръщат приходите си в акции.

Законът към този момент е оповестен, като по едно и също време с това влезе в действие, а възбраната за търгуване на съветски депозитарни разписки отвън страната ще стартира да работи 10 дни по-късно. В същото време на локалните емитенти се дават пет работни дни да разтрогнат съответните отговорности и да рапортуват, че са го създали пред Централната банка (ЦБ) на Руската федерация, като приложат съответните документи.

По-рано Путин прикани съветският валутен пазар да се готви за промени, свързани с прекосяването към рублови сетълменти по експортни доставки. Той също по този начин означи, че Руската федерация ще усили доста каузи на заплащанията в национални валути при износа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР