Руският президент Владимир Путин подписа закон, според който юридически лица,

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, според който юридически лица,
Коментари Харесай

Путин пусна със закон офшорки в приватизацията

Руският президент Владимир Путин подписа закон, съгласно който юридически лица, следени от офшорни компании, могат да приватизират предприятия. Това заяви Кремъл на уеб страницата си.

"Забраната за присъединяване в приватизацията като купувачи на юридически лица, които са следени от офшорна компания или група лица, включваща офшорна компания, е била анулирана ", се споделя в известието, съобщи ClubZ.

В подписаните от Путин законодателни промени се обяснява понятието "чуждестранен вложител ". За такива към този момент не се считат задгранични организации, които са под контрола на руснаци или съветски юридически лица, както и на чужденци с съветско поданство.

Руският министър председател Дмитрий Медведев разгласи по рано проектите си за основаване в най-скоро време на офшорни юрисдикции на остров Руский във Владивосток и на остров Октябрский в Калининградска област. Според министър-председателя най-хубавите практики в тези зони по-късно могат да се разпространят в цяла Русия. Идеята на Москва за "свои си " офшорни зони беше разисквана за първи път на 10 април от съветското държавно управление, за да се помогне на съветските компании и олигарси, които попадат под ударите на глобите на Запада.

ТАСС заяви, базирайки се на информиран и неизвестен източник, че държавното управление може да пререгистрира компанията "Русал " на Олег Дерипаска в някоя от съветските офшорни зони, които ще бъдат основани на островите Октябрский и Руский. Малко по-рано министърът на икономическото развиване Максим Орешкин заяви, че огромните съветски компании демонстрират интерес от пререгистрация в специфични административни региони, които ще са по сходство на задграничните офшорки.

На 30 май организация Bloomberg заяви, че американското Министерство на финансите ще се откаже от глобите против компанията En+ на Олег Дерипаска, в случай че делът на милиардера в нея не надвиши 40%. Към момента Дерипаска има към 66%. Седмица по-рано финансовото министерство позволи опцията да анулира глобите за групата на Дерипаска ГАЗ, в случай че милиардерът се откаже от контрола над нея. В началото на април Вашингтон наложи наказания във връзка с съветски предприемачи, компании, служители и топмениджъри в държавни корпорации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР