Руският президент Владимир Путин подписа закон, с който се забранява

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, с който се забранява
Коментари Харесай

Путин забрани със закон приравняването на СССР и нацистите

Руският президент Владимир Путин подписа закон, с който се не разрешава всеки опит да се приравняват задачите и дейностите на Съветския съюз с тези на нацистка Германия по време на Втората международна война, както и да се отхвърля решаващата роля на руснаците в успеха над фашизма, съобщи ТАСС. е оповестен на формалния съветски уеб страница за правна информация.

Законът не разрешава ``приравняване на задачите, решенията и дейностите на управлението на Съюз на съветските социалистически републики, командването и военните на Съюз на съветските социалистически републики с задачите, решенията и дейностите на управлението на нацистка Германия, командването и военните на нацистка Германия и европейските страни на Оста в обществени речи, в медиите и в интернет ".

Към момента наказванията за нарушение на закона не са открити.

Освен това Путин подписа и втори закон, който не разрешава общественото излагане на  " екстремистки материали ", които включват изображения на лицата на нацистки военни нарушители. Според текста това " оскърбява многоетническия народ и паметта за жертвите от Великата отечествена война ". Също по този начин се не разрешава разпространяването на изявления на водачи на организации, приети за незаконни от трибунала в Нюрнберг. Единствено изключение са случаите, които изтъкват негативно отношение към идеологията на нацизма.

``Дневник`` напомня, че Путин не веднъж е заявявал, че Русия много постоянно се сблъсква с опити да се пренапише историята и даже да се постави знак за тъждество сред Съюз на съветските социалистически републики и нацистите, както и да се преразгледа ролята на Червената войска в успеха над фашизма. Според съветския президент идеологиите на нацистите, които са ``обсебени от своята изключителност`` стартират отново да набират все по-голяма мощ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР