Руският президент Владимир Путин подписа закон, с който се премахва

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, с който се премахва
Коментари Харесай

Путин подписа закон за отмяна на възрастовата граница за военна служба -

Руският президент Владимир Путин подписа закон, с който се отстранява възрастовата граница за сключване на първия контракт за военна работа. Документът е оповестен на формалния интернет портал за правна информация.

Законопроектът е импортиран в Държавната дума на 20 май, а пет дни по-късно е утвърден и от двете камари на съветския парламент.

Преди това законът позволяваше на жители на Русия на възраст сред 18 и 40 година, както и на чужденци на възраст под 30 година, да подписват първи контракт за военна работа. Сега всички хора в трудоспособна възраст ще могат да го създадат. Николай Панков, заместник-ръководител на Министерството на защитата на РФ, изясни, че става дума за жители под 50-годишна възраст.

В обяснителната записка към законопроекта се споделя, че за потреблението на високоточни оръжия, за употребата на оръжия и военно съоръжение са нужни високопрофесионални експерти. Такова равнище на професионализъм се доближава на 40-45-годишна възраст, считат създателите на закона.

След три месеца война в Украйна е признат законопроект за унищожаване на възрастовата граница за сключване на първи контракт с съветските въоръжени сили. Според доста анализатори Русия няма да може да реализира забележителен прогрес във войната без доста увеличение на армията си в Украйна. В началото на май западни и украински медии и публични лица обявиха, че Русия се готви да разгласи готовност, само че такова решение към момента не е взето, разяснява в телеграм канала си " Медуза ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР