Руският президент Владимир Путин подписа вчера указ за увеличаване от

...
Руският президент Владимир Путин подписа вчера указ за увеличаване от
Коментари Харесай

US мозъчен тръст: Путин няма скоро да обяви мобилизация

Руският президент Владимир Путин подписа през вчерашния ден декрет за увеличение от следващата година на числеността на съветските въоръжени сили. Според Института за проучване на войната е малко евентуално този ход да генерира забележителна бойна мощност в близко бъдеще.

Освен това указът е индикация, че Путин надали ще подреди скоро всеобща готовност, отбелязва основаният във Вашингтон мозъчен концерн във всекидневната си сводка за войната в Украйна.

Руската войска евентуално желае да се възвърне от загубите си и да може да продължи да води военни дейности в прилежащата страна. Сравнително скромната, само че все пак по всяка възможност непостижима цел, навежда на мисълта, че Путин остава решен да избегне цялостна готовност, написа Институтът за проучване на войната.

В последно време се появиха догатки, че може да се стигне до такава мярка, откакто съветските въоръжени сили дадоха хиляди жертви в Украйна. Пълна готовност обаче би била непопулярно решение, което евентуално до ускори напрежението в обществото.

По-рано тази седмица почитан съветски посланик сподели пред в. " Файненшъл таймс ", че не вижда дипломатическо решение на спора в Украйна и чака продължителна война.

Указът планува общата бройка на съветските въоръжени сили да бъде нараснала от 1 януари 2023 година до 2,04 милиона души от 1,9 милиона индивида в този момент. Същността обаче е в това, че ще бъде повишен военният им състав. Той ще нарасне със 137 хиляди души - от 1 милион и 13 хиляди военнослужещи в този момент до 1,15 милиона.

Малко евентуално е обаче това ниво да бъде реализирано. Руските въоръжени сили в исторически проект не са изпълнявали сходни цели, отбелязва Институтът за проучване на войната.

Той дава образец, че Русия е имала тази година, преди нашествието в Украйна на 24 февруари, единствено 850 хиляди бойци на дейна работа - много под номиналния брой от над 1 милион.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР