Руският президент Владимир Путин подписа важен указ, който е свързан

...
Руският президент Владимир Путин подписа важен указ, който е свързан
Коментари Харесай

Сензация! Путин подписа УКАЗ, разрешаващ достъпа до таен град на 750 км от Москва, където е създаден "Новичок"

Руският президент Владимир Путин подписа значим декрет, който е обвързван с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “. От него излиза наяве, че съветският град Шихани, където съветски учени настояват, че е било създадено нервнопаралитичното вещество, ще бъде отворен за необятната общност от януари 2019 година
Публикуваният на формалния портал pravo.gov.ru президентски декрет дава шест месеца на локалната администрация да приготви отварянето на Шихани, където живеят 5500 души.



„ Владимир Путин подписа през вчерашния ден декрет, който анулира статута на нашия град на затворена административна единица “, посочи говорителката на локалните управляващи Юлия Ершова.

Тя отхвърли да даде информация какво създава във въпросния цех.

Шихани е ситуиран на река Волга, на 750 км югоизточно от Москва, в Саратовска област.



Градът се появи в новинарските излъчвания, когато двама съветски учени обявиха, че са работили там по програмата „ Новичок “ през '70-те и '80-те години на 20 век.

В постсъветска Русия към момента има към 40 затворени града. Статутът на тези административни единици, чието местонахождение бе загадка по руско време, постанова ограничавания за достъп, за напредване и местопребиваване. В тях нямат право да влизат чужденци. Но даже руснаците нямат право на достъп, в случай че не потвърдят роднинска връзка с гражданин на града, който, от своя страна, би трябвало да получи документално позволение от управляващите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР