Руският президент Владимир Путин подписа в сряда пореден указ за

...
Руският президент Владимир Путин подписа в сряда пореден указ за
Коментари Харесай

Путин произведе нови генерали


Руският президент Владимир Путин подписа в сряда следващ декрет за заграбване на генералски звания на редица военни , национални гвардейци и други чиновници на сигурността, написа съветската работа на " Би Би Си ".

Президентът присъди званието генерал-лейтенант от въоръжените сили на родом от Чечения Сухраб Ахмедов.

По време на съветската инвазия в Украйна Ахмедов стана прочут с това, че подреди на съветските войски да се строят в региона на Кременная през юни 2023 година и да го изчакат да приказва. Струпването на войските оказа помощ на украинските въоръжени сили в последна сметка да ги ударят ракета HIMARS.

Командирът на 2-ри армейски корпус Дмитрий Овчаров, станал и генерал-лейтенант, е един от обичаните герои на съветската телевизионна агитация. През август 2023 година пропагандистът Владимир Соловьов направи обособен филм за него - в него Овчаров сподели, че е бил и парашутист, и казак.

Командващият 1-ва танкова войска на Западния боен окръг Николай Терещенко , който стана генерал-лейтенант, е родом от Киевска област, означават от Генералната прокуратура на Украйна. През декември 2022 година украинските правоохранители упрекнаха Терещенко и още петима негови съветски сътрудници в организирането на окупацията на Харковска област.

Руската войска има и 20 нови генерал-майори. Един от тях, полковник Константин Гапоненко, до неотдавна командваше 102-ра съветска военна база в Армения.

Повишен полковник от военната полиция Артър Луфт се срещна с Путин през 2017 година, когато президентът го награди с Орден за смелост след командировка в Сирия.

Полковник Андрей Рицев служи в дивизията за противовъздушна защита на Крим от 2017 година, тъй че от началото на съветската инвазия в Украйна той явно е един от тези, които се пробват да понижат броя на украинските въздушни набези върху анексирания полуостров.

Юрий Федулов, който стана генерал-майор , преди съветската инвазия беше шеф на връзките на 58-а войска, която в този момент държи защитата в окупираните от Русия територии на Запорожка област.

Новият генерал-майор Денис Шишов е прочут с обстоятелството, че в първите дни на войната е ранен по време на настъплението на съветските войски в региона на Херсон, за което, както сподели ръководителят на Бурятия Алексей Циденов, той е награден звездата на героя на Русия. През април 2022 година Шишов става пълководец на 76-а въздушнодесантна дивизия от Псков, която претърпява съществени загуби в първите дни на нахлуването.
 Путин дойде в Абу Даби
Путин дойде в Абу Даби

Днес той ще посети и столицата на Саудитска Арабия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР