Руският президент Владимир Путин подписа указите за признаване на независимостта

...
Руският президент Владимир Путин подписа указите за признаване на независимостта
Коментари Харесай

Путин подписа указите за признаване на независимостта на украинските Запорожка и Херсонска области

Руският президент Владимир Путин подписа указите за признание на независимостта на украинските Запорожка и Херсонска области, съобщи БНР. Указите влизат в действие незабавно и в тях се отбелязва, че президентът е взел решението в сходство с правилата и нормите на интернационалното право и като е отчел волеизявлението на хората на допитванията.

ТАСС разяснява, че независимостта на така наречен Донецка и Луганска национални републики е била приета през февруари, а Ройтерс добавя, че указите са междинна стъпка преди районите да бъдат оповестени за част от Русия.

По-късно се чака Путин да подпише договорите за присъединение към Русия на части от четирите украински области, където Москва организира референдуми.

Украинският президент Володимир Зеленски привиква незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност и защита.Самият Зеленски не разкри детайлности за тематиките и решенията. Във вечерното си видеообръщение съобщи единствено, че „ ще има решения “. Секретарят на съвета Олексий Данилов обаче дефинира това, което следва да бъде утвърдено там, като значимо и фундаментално за страната.

Зеленски предизвести и че анексирането няма да донесе мечтаните резултати на Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР