Руският президент Владимир Путин подписа указа за пролетния призив на

...
Руският президент Владимир Путин подписа указа за пролетния призив на
Коментари Харесай

Путин свиква резервистите, режимът в Кремъл - в агония

Руският президент Владимир Путин подписа указа за пролетния апел на запаса през 2023 година Документът е оповестен на формалния уебсайт за правна информация, предават съветски медии.
" През 2023 година да бъдат призовани съветските жители от запаса за военни сборове във въоръжените сили на Русия, Националната армия на Русия, органите на държавната сигурност и органите на Федералната работа за сигурност (ФСБ) ", се споделя в документа.

Правителството и органите на изпълнителната власт на Русия са натоварени с провеждането на мероприятията, свързани с повикването и самото събиране. Указът влиза в действие от деня на публикуването.

Военните сборове на резервистите са планово събитие за рационализиране на военната подготовка и се организират годишно.

Въз основа на указа на президента отделът по готовност на Министерството на защитата изготвя съответната инструкция за районните наборни пунктове. Едва откакто този развой завърши, резервистите ще стартират да получават вести за повикване.

Путин разпореди мобилизацията на 300 000 бойци предишния септември, с цел да подкрепи военните старания на Русия в Украйна, където армията търпи тежки загуби за близо 15 месеца война. Този ход, невиждан след Втората международна война, накара стотици хиляди съветски мъже да избягат от страната, с цел да избегнат повиквателните, напомнят Факти.бг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР