Руският президент Владимир Путин подписа указ за уволнението на генералите

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за уволнението на генералите
Коментари Харесай

Путин уволни двама генерали заради случая с Голунов

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за уволнението на генералите от полицията Андрей Пучков и Юрий Девяткин, оповестиха от Кремъл.
По-рано съветският министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев изпрати на президента предложение за уволнението на Пучков и Девяткин. Причина за това стана обстановката към наказателното дело против журналиста от уеб страницата " Медуза " Иван Голунов.
Във вторник Колоколцев заяви, че наказателното следствие против Голунов е прекъснато, " тъй като не бе потвърдено присъединяване му в осъществяване на закононарушение ". Самият публицист бе освободен от домакински арест.
Материалите на вътрешното следствие от отдела за вътрешна сигурност на съветското Министерство на вътрешните работи бяха изпратени в Следствения комитет на Русия за преценка за правомерността на дейностите на полицейските чиновници, взели присъединяване в ареста на Голунов. Те са отстранени от работа, сподели министърът.

Иван Голунов бе арестуван в центъра на Москва на 6 юни. Както съобщи полицията, по време на претърсването са разкрили мефедрон, а по време на претърсването на жилището - кокаин. От основното ръководство на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че журналистът се ревизира за присъединяване в група, която продава опиати в Москва и Московска област.

Наред със известието за задържането на журналиста, Министерството на вътрешните работи разгласява фотоси, за които се твърди, че са направена в жилището му. Но по-късно се оказа, че Голунов е обвързван единствено с една от тях, а останалите се отнасят до следствието на случая с продажбата на опиати. От полицията обясниха объркването с неточност на чиновник и стартират служебна инспекция по този въпрос.

Разследването изиска арест на Голунов, само че съдът го изпрати под домакински арест. Самият публицист упорства, че опиатите са му били подхвърлени. Проверката откри, че торбичките с опиати съдържат ДНК на няколко души, само че съгласно юриста на Голунов върху тях не са открити отпечатъците на журналиста. В допълнение и пробата за опиати на Голунов се оказа негативен.

Случаят провокира огромен публичен митинг. След необичайния звук, който се надигна около Голунов, със случая се захвана дузина висши служители от разнообразни ведомства

На единадесети юни от журналиста бяха свалени всички обвинявания по отношение на невъзможността да бъде потвърдено присъединяване му в покупко-продажби с опиати и той беше освободен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР